ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Erbil'de Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani ile Başbakan Neçirvan Barzani ile görüştü. Kerry,Kürt Yönetiminin Başbakanlık Ofisi'nin anı defterine, "Bölgedeki ilerleme, gelişme beni şaşırttı" diye yazdı.
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün Bağdat'ta yaptığı görüşmelerin ardından bugün Irak Kürdistan Bölgesini ziyaret etti. Kerry'yi Erbil Uluslararası Havaalanında Bölge Başkanlık Divanı Sözcüsü Fuad Husen ve Dışilişkiler Bürosu Sözcüsü Felah Mistefa karşıladı. Kerry, daha sonra ilk toplatısını Irak Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, Goran Hareketi lideri Noşirwan Mustefa, Başbakan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile gerçekleştirdi.
Barzani, daha önce bölgeyi ziyaret eden siyasi liderler ve devlet yetkilileri ile görüşmelerini hep kurmaylarıyla yaparken; Kerry ile yapılan görüşmede muhalefeti ve iktidarı ile herkesin birlik içinde olduğu mesajını vermek için bu kez bölgede yeni oluşan Goran hareketi dahil olmak üzere tüm muhalif parti liderlerini de görüşmelere katılmasını sağladı. John Kerry ile Kürt liderler Irak'ta son haftalarda yaşanan gelişmeler, bağımsızlık başta olmak üzere Kürdistan bölgesinin durumu ve geleceği konusunda görüştükleri öğrenildi.
Kerry, Başbakan Neçirvan Barzani'nin Başbakanlık Ofisi'ndeki anı defterine. "Irak Kürdistan bölgesine yaptığım bu ziyaretten dolayı mutluyum. Başkan Barzani beni sıcak duygularla karşıladı. Gerçekten de bölgedeki bu ilerlemeler beni şaşırttı" diye yazdı.
İki haftadan beri muhalefet partileri ile Kürt bölgesinin geleceği üzerine toplantılar yapan Mesut Barzani'nin önümüzdeki günlerde bağımsızlık konusunda çok önemli açıklamalar yapabileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI