DİYARBAKIR'DA 'YAŞASIN KÜRDİSTAN' SLOGANLARI İLE KARŞILANDI
Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile ünlü Kürt sanatçı Şivan Perwer, uzun araç konvoyu ile saat 10.30'da Diyarbakır'a ulaştı. Barzani'yi kent çıkışındaki Mardin karayolu üzerinde karşılamak için yüzlerce kişi toplandı.
Ellerinde baba Molla Mustafa Barzani ile Mesut Barzani'nin fotoğraflarını taşıyan kalabalık araçlarına da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrağı ile Irak Kürdistan Demokrat Partisi (IKDP) bayrakları astı. Barzani'yi karşılamaya BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın yanı sıra eski Diyarbakır Milletvekili Haşim Haşimi, Hak-Par ile Kürt Demokratik Platformu ve Dicle Fırat Diyalog Grubu üyeleri de katıldı.
POLİS ARACINDAN KÜRTÇE ANONS YAPILDI
Mesut Barzani için Arapça ve Kürtçe yazılı 'Kürdistanın başkanı sayın Mesut Barzani evinize hoş geldiniz' yazılı pankartlar taşındı. Yoğun izdihamdan yolun trafiğe kapanması nedeniyle polis aracından yolun trafiğe açılması için Kürtçe anons yapıldı.
ARAÇTAN İNMEDİ
Mesut Barzani'nin konvoyunun görülmesiyle birlikte yüzlerce kişi karayolunda ellerinde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi bayrakları ile 'Biji (yaşasın) Kurdistan' ve 'Biji serok Barzani' (Yaşasın başkan Barzani) sloganları atarak koştu. Barzani'nin özel korumalarının yanısıra Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri de Barzani'nin bulunduğu aracın etrafını sararak yoğun güvenlik önlemi aldı. Sevgi gösterisinde bulunanların isteğine rağmen Mesut Barzani zırhlı aracından inmedi, aracın camını da açmadı. Barzani'nin aracı kalabalık içinde izdiham nedeniyle güçlükle hareket edebildi. Yanında, Irak Kürt bölgesinden yetkililerin de bulunduğu Mesut Barzani'nin konvoyu, daha sonra kente girdi.
BAKAN EKER KARŞILADI
Kent merkezinde de sevgi gösterileriyle karşılanan Barzani, daha sonra konaklayacağı Green Park Oteli'ne geçti. Otelin girişinde Barzani'yi, Diyarbakırlı olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker karşıladı.
Otelin çevresindeki caddeler güvenlik gerekçesiyle trafiğe kapatıldı, otelin önünden geçilmesine de izin verilmedi.