KUZEY Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin ABD’den gelen resmi davet üzerine birkaç gün içerisinde Amerika’ya gideceği açıklandı.
Bölgeden yayın yapan ‘Denge Azad’ sitesinin haberine göre, son ziyaretini 2012 yılı Nisan ayında Amerika’ya yaparak Başkan Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden, ile görüşen Barzani, yeniden davet edildi. Barzani’nin ABD ziyaretinde ABD’li üst düzey yetkililer ile Irak ve bölgenin durumu özellikle de Enbar Eyaleti ve Felluce’de bir süredir devam eden gerginliğin ele alınacağı belirtildi. Resmi ziyaretin başlıca amacının Irak’ın Sünni yerleşim bölgelerinde huzurun tekrar sağlanması için Mesut Barzani’nin desteğinin ele alınacağı ve Barzani’nin Irak ordusu ile Sünni bölgelerdeki aşiret ve militanlar arasındaki çatışmaların son bulması için önerilerde bulunacağı dile getirildi.
El Irakiye Listesi Lideri Eyad Ellawi’nin de aynı nedenlerden dolayı ABD’ye ziyaret düzenleyeceği ve bu ülkenin üst düzey yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştireceği bildirildi