Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da, 1 yıl önce yapılan çevre yolu kenarındaki kaldırımın yüksek olmasına çevre sakinleri tepki gösterdi.
Kastamonu Karayolları 15'inci Bölge Müdürlüğü'nce yaptırılan Bartın Çevre Yolu'nun Gölbucağı Mahallesi Yuvamkent Sitesi mevkiinde kaldırımın yüksekliği 56 santim olarak ölçüldü. Kaldırıma çıkıp inmekte zorlanan site sakinleri duruma tepki gösterdi. Yaklaşık 300 kişinin yaşadığı sitede oturan Sevil Metinoğlu, kendilerinin güçlükle çıkıp indiği kaldırımı çocukların hiç kullanamadığını söyledi. Metinoğlu, şöyle konuştu:
"Yapılırken kaldırımın yüksek olduğunu fark ettik. Valiliğe dilekçe yazdık. Ancak bir değişiklik yapılmadı. Biz buna bir çözüm istiyoruz. Herkes mağdur oluyor. Markete, okula, çarşıya giderken bu kaldırımı kullanmak zorundayız. Ama yüksek olduğu için çok zorlanıyoruz."
Nurşen Şengül de "Benim ayağımda rahatsızlık var. Koltuk değnekleriyle yürüyebiliyorum. Ama kaldırıma çıkarken ya da inerken başka birisinden yardım almam lazım. Yoksa çıkamıyorum. Engelliler için rampa da yok" diye konuştu.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)