BARTIN'da, metrekareye 51.9 kilogram yağış düşerken su seviyesi yükselen Bartın Irmağı yer yer taştı. Bartın ile Karabük arasındaki yolda küçük araçların geçişine izin verilmedi.
Bartın'da metrekaraye 51.9 kilogram yağış düştü. Kent merkezinden geçerek Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nın yükselmesi üzerine çevresinde önlem alındı. Irmağın kenarında bulunan yürüyüş yolları su altında kalırken kafeterya ve hediyelik eşya satışının yapıldığı yerler önlem amacıyla boşaltıldı. Irmağın çevresinde bulunan bazı yollar ise önlem olarak trafiğe kapatıldı.
Bartın ile Karabük arasındaki yolun Potbaşı mevkiinde yol, ırmağın bu kesimde taşması üzerine sular altında kaldı. Yoldan ağır tonajlı araçların geçişine izin verilirken, küçük araçlar Kozcağız yoluna yönlendirildi.
VALİ: TEDBİR ALDIK
Bartın Valisi Ali Çınar ile Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Potbaşı mevkiine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Ali Çınar, "İki gündür etkili olan yağmurda Bartın Irmağı taştı. Bütün tedbirlerimizi aldık. Bazı köylerimizde yaka seli yaşandı. Bartın-Karabük yolunu da kısmen trafiğe kapattık" dedi.
Gecen Köyü mevkiinde bulunan bir tekstil fabrikası ise ırmağın taşması sonucu sular altında kaldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri fabrikadaki suyu boşaltmak için çalışma başlattı. Anonslar yapılarak Bartın Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesi nedeniyle ırmak kenarında yaşayan vatandaşların önlem alması istenilirken, yaşanacak herhangi bir olumsuz durumda itfaiye ve polisi aramaları istendi.