KARADENİZ Sahil Yolu Projesi kapsamında Bartın ile Kurucaşile İlçesi arasındaki duble yol yapım çalışmalarında, 3 bin 58 ve bin 896 metrelik 2 tünelin yapımı tamamlandı. Proje kapsamında 3 tünel daha açılacak.
Karadeniz Sahil Yolu kapsamındaki Bartın-Kurucaşile arasında yol yapım çalışmaları devam ediyor. Geçen yıl haziran ayında başlayan tünel açma çalışmaları kapsamında Çakraz -Göçgündemirci köyleri arasındaki bin 896 metre ve Göçgündemirci-Dizlermezeci köyleri arasındaki 3 bin 58 metre uzunluğundaki 2 tünelin yapımı tamamlandı. 2 tüp tünelin sonrasında 267 metre uzunluğundaki Cumayanı Viyadüğü'nün ayaklarının konulma çalışmaları da tamamlandı. Tünellerin gelecek yıl şubat ayında trafiğe açılması planlanıyor. Proje kapsamında Bartın - Kurucaşile arasında 3 tünel daha açılacak. 52 kilometrelik projede 5 tünel, 9 köprü ve 2 viyadükle Bartın ile Kurucaşile arasındaki yol geçilmiş olacak.
Tünellerin yapım şefi, jeoloji mühendisi Gökhan Şimşek, "Gidiş geliş toplamı 22 kilometre uzunluğunda 5 adet tünel yapılacak. 29 kilometre olan yolu 21 kilometreye düşürecek, can güvenliğini en iyi şekilde sağlayacak olan tüneller dünya standartlarında olacak. Çakraz-Göçgündemirci köyü arasındaki dağlık alanın kumlu olması nedeniyle belki de dünyanın en zorlu tünelini açmış olduk. Bu yol Hopa'dan başlayıp Bartın'a, buradan Zonguldak ve Ereğli üzerinden üçüncü boğaz köprüsüne bağlanacak. Proje tamamlandığında Hopa'dan yola çıkan vatandaşlarımız duble yolla birlikte İstanbul'a yapılacak olan üçüncü boğaz köprüsüne ulaşmış olacak" dedi.