Ayhan ACAR/ BARTIN, () - BARTIN İl Özel İdaresi şantiyesinde yıllık tüketilen 370 bin kilovat saat elektriğin yüzde 75'i güneş enerjisi ile üretilecek.
Merkeze bağlı Akçamescit Köyü'ndeki İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü'nün bulunduğu şantiye alanında güneş enerjisinden elektrik üretim sisteminin kurulması çalışmalarına 6 ay önce başlandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteği ile 1 hafta içinde devreye girmesi planlanan sistem ile yılda ortalama 276 bin 500 kilovat elektrik üretilecek.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, 1 milyon liraya mal olan sistem ile şantiyedeki yıllık elektrik tüketiminin yüzde 75'inin karşılanacağını söyledi. Kayış, şöyle konuştu:
"Beni çok heyecanlandıran bir proje. Bu proje artık bizim çocuğumuz oldu. Şu anda panellerin kurulumu çalışmaları tamamlandı ve 1 hafta içerisinde elektirik üretmeye başlayacağız. Bölgemizdeki yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak ve çevre altyapılarının iyileştirilmesi için projenin örnek olacağını düşünüyoruz."

FOTOĞRAFLI