MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, ünlü karikatürist 86 yaşındaki Bedri Koraman, belediye ekiplerince araç geçişini engellemek amacıyla sokak başına konulan demir bariyeri söküp evine götürünce zabıta ve polis kapısına geldi. Ekipler ile Koraman arasında çıkan tartışma, Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'un otomatik bariyer yaptıracağı, anahtarı da çevre sakinlerine vereceği sözü üzerine çözüme kavuştu. Koraman, "Eşim ve ben güçlükle yürüyoruz. 40 derece sıcaklıkta 400 metre ileride yolu kapatıp, yürümemiz isteniyor. Sayın Başkan Kocadon devreye girip yardımcı olacağı konusunda söz verince boruları geri verdim, konu kapandı" dedi.
Torba Mahallesi Abdi İpekçi Sitesi'ndeki villasında yaklaşık eşi 30 yıldır Nil Koraman ve oğlu Bedri Koraman ile yaşayan ünlü karikatürist Bedri Koraman, evinin bulunduğu siteye yaklaşık 400 metre mesafedeki, Dalli Sokağı girişinde kilitli demir korkulukları söktü. Milliyet Gazetesi'nde uzun yıllar karikatür çizen ünlü karikatürist Koraman'ın bariyerleri evine götürmesi üzerine zabıta ve polis kapısına dayandı. Ekipler ile Koraman çifti arasında çıkan bariyerleri teslim edip- etmeme tartışması Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un otomatik bariyer ve anahtarı çevre sakinlerine vereceği sözü üzerine çözüme kavuştu. Demir bariyerleri alan zabıta ve polis, buradan uzaklaştı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bedri Koraman, "86 yaşındayım. Eşim ve ben güçlükle yürüyoruz. Bu işin hastalığı, pazardan sebze ve meyvesini taşıması var. 40 derece sıcaklıkta 400 metre ileride yolu kapatıp, yürümemiz isteniyor. Bu sitede çoğu yaşlı ve emekli insanlar oturuyor. Bu konuda zabıtayı defalarca uyarmamıza rağmen bir önlem alınmadı. Sonunda çaresiz olarak demir boruları söküp eve getirdim. Soruna çözüm bulunana kadar ne zabıtaya ne de polise teslim edecektim. Hakkımda yasal işlem yapılmasını istedim. Belediyeler sorun üretmekte değil, sorunların çözümünde vatandaşın yanında olmalı. 'Her yolu kapattım geçilemez', düşüncesi doğru değil. Sayın Başkan Kocadon devreye girip yardımcı olacağı konusunda söz verince boruları geri verdim, konu kapandı. Gösterdiği ilgi için kendisine teşekkür ederim. Ama yine de iki demir boru için polisin ve zabıtanın kapıma dayanması bu ülkenin içinde bulunduğu durumu gösteriyor" dedi.

FOTOĞRAFLI