Süleyman KAYA/İSTANBUL,() SULTANGAZİ’de kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 70 yaşındaki Ayşe Figan hayatını kaybederken, 43 yaşındaki oğlu Hamit Figan ise kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı.
Olay, Sultançiftliği Mahallesi 202. Sokak 6 numaralı apartmanın bodrum katında meydana geldi. Bir süre önce eşi Dilek Durna’dan boşanan Hamit Figan annesi Ayşe Figan ile birlikte yaşamaya başladı. Hamit Figan barışmak için her sabah eski eşi Dilek Durna'ya telefon etti. Ancak bu sabah telefon gelmeyince Dilek Durna durumdan şüphelenerek Hamit Figan’ı kendisi aradı. Cevap alamayan Dilek Durna eve gelerek içeri girdi.
Hamit Figan ile Ayşe Figan’ı haraketsiz gören Dilek Durna komşularının ziline basarak yardım istedi. Eve gelen komşular, durumu 112 Acil Servis ile polise bildirdi. Sağlık ekipleri, Hamit Figan’ı hastaneye kaldırırken, Ayşe Figan’ın öldüğünü belirledi. Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Hamit Figan’in bilincinin açık olduğu öğrenildi.
Yapılan incelemelerinin ardından Ayşe Figan’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SK(BB) (FOTOĞRAFLI)