HAKKARİ ve İstanbul'un Beşiktaş belediyelerinin 'Barışta Hakkari'de buluşalım' projesinin ikinci gününde de çeşitli etkinlikler yapıldı. Ekinlik kapsamında oluşturulan 'Barış Ormanı'na fidan dikilip, Zap Suyu'na dilek taşları atıldı.
Dünya Barış Günü nedeniyle Hakkari ve Beşiktaş belediyelerinin ortak organizasyonuyla yapılan etkinliklerin ikinici gününde Hakkari'ye 7 kilometre uzaklıktaki Gopsi mevkiinde oluşturulan 'Barış Ormanı'na 200 çam fidanı dikildi. Fidan diken Hakkari Belediye Başkanı DBP'li Dilek Hatipoğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Murat Hazinedar, barış mesajları verdi. Fidan dikiminin ardından Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a, HDP Hakkari Milletvikili Esat Canan, HDP Van Milletvekili Özdar Üçer ve sanatçı Kadir İnanır ve etkinliğe katılanlar yemek yedi.
KADİR İNANIR: ASLANLAR GİBİYİM
Burada gazetecilere açıklama yapan sanatçı Kadir İnanır, dün kendisi ile ilgili sosyal medyada hastalanıp acile kaldırıldığı yönünde yayılan haberin doğru olmadığını söyledi. İnanır, şöyle konuştu:
"Benim hakkımda bu iddiaları ortaya atan sizin meslektaşınız heralde rüya görmüş. Ben burada bir şey yapayım diye hayal etmiş. Hiç de uygun olmayan biçimde sosyal medyaya yayılmış. Bu gazetecilik falan değil. Ben bu barış süreci başladığından beri ülkenin halklarının kardeşliği için barış elçisi olarak yollara düştüm. Kendi işlerimi de bu arada ihmal ettim. Ama umut ediyorum ki bu gerçek, olumlu bir biçimde neticelenecek. İsteyen istediği kadar provoke etsin. En kısa zamanda yasalarla beraber problemler ortadan kalkmış olacak. Hep beraber bunun mutluluğunu yaşayacağız. Sağlığım yerinde aslanlar gibiyim. O haberi uçuran gazeteci arkadaşımız kendisi de bu haberle birlikte uçmuş gitmiş. Aranızda ise sakın kendisini tanıştırmasın."
Yemeğin ardından Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a, HDP Hakkari Milletvikili Esat Canan, HDP Van Milletvekili Özdar Üçer ve sanatçı Kadir İnanır, Hakkari-Van karayolunda bulunan Devrimci Gençlik Köprüsü'nde hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra üzerinde Türkçe ve Kürtçe barış yazılı dilek taşları Zap Suyu'na atıldı.

FOTOĞRAFLI