Sebile ÇETİN/GEMLİK (Bursa), () - BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde 'saldırgan ve tehlikeli' olduğu gerekçesi ile gece yarısı sahibinden alınıp İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde bekletildikten sonra barınakta tutulan Golden Retriever cinsi 'Tarçın' adlı köpek, sahibine teslim edildi. Köpeğin sahibi bilgisayar mühendisi Buğra Demirçelik, polislerin kendisine hiçbir şey söylemeden köpeğini verdiklerini söyledi.
Gemlik İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Yakut Sitesi C Blok'taki dairede, annesi ile birlikte 3 yıldır yaşayan Bilgisayar Mühendisi Buğra Demirçelik'in, 'Tarçın' adındaki 4 yaşındaki Golden Retriever cinsi dişi köpeği geçen salı günü polis ve zabıta ekipleri tarafından gece yarısı evinden alındı. İddiaya göre, kapı komşusu olan ve ilçede görev yapan Cumhuriyet Savcısı O.K.'nin şikayeti üzerine 'saldırgan ve tehlikeli' olduğu gerekçesi ile alınan köpek, sahibi Buğra Demirçelik ile birlikte gece 23.00 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Geceyi Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde geçiren Tarçın, daha sonra Umurbey Geçici Köpek Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü. Buğra Demirçelik'e de 'Hayvanı Tehlike Yaratacak Şekilde Serbest Bırakma' gerekçesiyle, Kabahatlar Kanunu'na göre, 91 lirada para cezası kesildi.
Emniyet ve barınakta 3 gün kalan Tarçın, bugün İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sahibi Buğra Demirçelik'e teslim edildi. Köpeğine kavuşan Demirçelik, "Emniyetten beni arayarak köpeğimi alabileceğimi söylediler. Nedenini sorduğumda ise yanıt vermediler. Tarçın'a kavuştuğum için çok mutluyum. Barınakta hastalık kapıp kapmadığını öğrenmek için Eskişehir'de tanıdığım veteriner hekimlere götürerek kontrollerini yaptıracağım" dedi.

FOTOĞRAFLI