İZMİR'in Konak İlçesi Belediyesi, 'Hayvanları Koruyalım, Onları Doyuralım' projesi ile her gün Şopen Gazi Barınağı’ndaki 3 bin köpeği, beş yıldızlı otellerden artan yemeklerle doyuruyor.
Projeye, İzmir’deki beş yıldızlı oteller Swissotel Grand Efes, Mövenpick otelleri başta olmak üzere, 15 kurumsal firma destek veriyor. Belediye görevlileri, otellerde ve diğer firmalarda artan ve ayrıştırılan yemekleri alıp, hayvan barınaklarına ulaştırıyor. Sevimli dostlara ulaşan yiyeceklerin içerisinden, kürdan, peçete, cam kırıkları, plastik ve metal parçaları ayıklanıyor. Mövenpick Hotel Genel Müdürü Melik Kızılcan ile bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, 'Can Dostumun Dostu İşyeri' armağanını verdi.
Proje ile ayda en az 10 ton yiyeceğin, İzmir sınırlarındaki barınaklarda kalan sahipsiz hayvanlara ulaştırıldığını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, mama aracının aynı zamanda sevgi aracı olduğunu dile getirdi. Başkan Tartan, "Nasıl yoksul insanlarımıza, engelli insanlarımıza sahip çıkıyorsak, can dostlarımız sokak hayvanlarına da sahip çıkıyoruz. Mama araçlarımızla otel, restoran ve lokantalardan topladığımız yemekleri, barınaklardaki can dostlarımıza götürüyoruz. Bu özveriyi projelendirerek daha düzenli ve sağlıklı bir hale getirdik. Kısa sürede 15 kurum projeye destek vererek can dostlarımısa sevgi elini uzattı" dedi.