İZMİR’de Konak Belediyesi, baranıklarda kalan sahipsiz hayvanlar için “Hayvanları Koruyalım Onları Doyuralım" adıyla örnek bir projeye imza atarak, mama araçları oluşturdu. Bu araçlar, anlaşma sağlanan otel, lokanta ve restoranlardaki artık yemekleri sahipsiz hayvanlara ulaştırılacak.
Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri ve hayvanseverlerle bir araya gelen Konak Belediye Başkanı CHP’li Hakan Tartan, hayvanlara hayat verecek proje hakkında bilgi verdi. Tartan, birçok sahipsiz, bakımsız hayvanın kendi ilçelerinde sokaklara bırakıldığını, onların bakım, beslenme, kısırlaştırma, tedavileriyle ilgilenip, sahip çıktıklarını belirterek, “Nasıl yoksul, engelli insanlarımıza sahip çıkıyorsak, gönül dostlarımız sokak hayvanlarına da sahip çıkıyoruz. Bir örneği Almanya’da olan Türkiye’de ilk kez gerçekleştirdiğimiz projeyle, mama araçlarımızla otel, restoran ve lokantalardan topladığımız gıdaları, barınaklardaki can dostlarımızın beslenmesi için ulaştıracağız” dedi.
HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder de sahipsiz hayvanlara beslenme ihtiyaçları için desteklerinden dolayı Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a teşekkür plaketi verdi. Önder, sakat hayvanlar için engelli bakım ve rehabilitasyon merkezi ile hayvan mezarlığı kurulması için de Tartan’dan destek istedi. Esin Önder, “Bu proje, barınaklardaki binlerce bakıma muhtaç tüylü dostlarımızın karınlarını doyurmak için umut oldu” dedi.