SEMANUR'UN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ
Siirt'teki baraj faciası sonrası cesedi bu sabah Botan Çayı'nda bulunan 10 yaşındaki Semanur Parlaküşer'in cenazesi, otopsisi tamamlandıktan sonra yakınları tarafından Devlet Hastanesi morgundan alındı.
Semanur Parlaküşer'in cenazesi, Siirt'in Yeni Mahalle Camii'nde Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan ve çok sayıda kişinin katılımıyla cenaze namazı kılındıktan sonra kent merkezindeki Zevye Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.
YEREL GAZETEDE UYARI HABERİ
Öte yandan yerel 'Siirt'te Son Söz' gazetesi pazartesi günü yayımlanan nüshasında, facia haberi yer almazken, 'Siirt'te su tahliyesi faciaya neden olmasın' başlığıyla yer alan haber dikkat çekti. Olaydan önce hasırlanan haberde, Siirt'teki barajlardaki su tahliyesinin geçmiş yıllarda olduğu gibi can ve mal güvenliği zarar vermemesi için azami hassasiyetin gösterilmesi uyarısı yapılıyor. 
Gazetenin Yazıişleri Müdürü Mehmet Yücel Durak, cumartesi günü Botan Çayı kenarına kendilerinin de gittiğini söyleyerek, "Çok sayıda kişi piknik yapıyordu. Vatandaşlar baraj suyunun akıtıldığı yerde piknik yaptığı için biz tehlikeyi görerek vatandaşların dikkatli olması için rutin bir haber yaptık. Pazar günü gazetemiz çıkmadığı için cumartesi günü, pazartesi çıkacak gazetenin sayfalarını zaten bağlamıştık. Yaptığımız haberin doğru çıkması bizi çok üzdü" dedi. 

FOTOĞRAFLI