BURSA'da aldığı kredi kartını iptal ettiren emekli Yaşar Şimşek, bankadan kendisine sürekli olarak her ay SMS yoluyla 1 kuruş borcu olduğunun hatırlatılması üzerine borcunu ödedikten sonra, Tüketici Dernekleri Federasyonu'na giderek şikayetçi oldu. Bankanın SMS göndererek kendisini sürekli taciz ettiğini söyleyen Şimşek, "Federasyon yetkilileri, gerekli yasal düzenlemelerin sağlanması ve başka insanların mağdur olmaması için çalışacaklarını söyledi" dedi.
Yaşar Şimşek, 3 yıl önce bir bankadan aldığı kredi kartını iptal ettirdikten sonra her ay bankadan cep telefonuna 'Kredi kartı hesabınızda 4 lira 80 kuruş borcunuz bulunmaktadır" yazılı SMS'ler gelmeye başladı. 3 yıl boyunca düzenli olarak bu SMS'lerin gelmesine sinirlenen Şimşek, sonunda bankaya giderek borcu ödedi. Şimşek'in ödeme yapmasından bir ay sonra yine bankadan cep telefonuna yeniden SMS daha geldi. Banka Şimşek'in 1 kuruş borcu kaldığını ve bunu da ödemesi gerektiğini bildirdi. Bu duruma sinirlenen Şimşek 1 kuruş olan borcunu ödemedi. Banka her ay Yaşar Şimşek'in cep telefonuna 1 kuruş borcu olduğuna dair hatırlatmayı, SMS yoluyla göndermeye devam etti. Şimşek, bunun üzerine geçen Eylül ayında giderek 1 kuruş borcu da ödedi. Fakat bu SMS'lerden dolayı psikolojisinin bozulduğunu öne süren Şimşek, şöyle dedi:
"Bankanın 3 yıl boyunca SMS'le beni taciz etmesinden dolayı büyük rahatsızlık duydum. Ruhsal açıdan olumsuz etkilendim. Banka aleyhinde dava açmayı düşünüyorum. Bankaların insanları yolunacak kaz gibi görmelerini istemiyorum. 1 kuruş için yaşadığım bu sıkıntı nedeniyle Tüketici Dernekleri Federasyonu'na da başvurdum. Federasyon yetkilileri, konuyla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin sağlanması ve başka insanların mağdur olmaması için çalışacaklarını söyledi."