İZMİR’in Buca İlçesi’nde, oğlunun düğününü yapabilmek için bankadan kredi çeken 70 yaşındaki Mehmet Bakkal'ın, borcunu ödeyemeyince, maaşına haciz konuldu. Yaklaşık 3 yıldır, maaşını alamadığını anlatan Bakkal, eşi 73 yaşındaki Naime Bakkal'la komşularının yardımlarıyla geçindiklerini dile getirdi. 3 aydır da kira ödeyemeyen yaşlı çift, şimdi sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
İşçi emeklisi olan Mehmet Bakkal ile eşi Naime Bakkal’ın hayatı, 3 yıl önce oğullarını evlendirdikten sonra kabusa döndü. Düğün hazırlıkları için bankadan 10 bin TL kredi çeken Bakkal, çevresine de borçlandı. Bir süre sonra borcunu ödeyemediği için Bakkal'ın emekli aylığına banka tarafından haciz konuldu. Maaşını tam olarak alamamaya başlayan Bakkal, inşaatlarda bekçilik yapmaya da başladı. Ancak inşaatın tamamlanmasıyla işsiz kalan Mehmet Bakkal ile eşi için de yokluk günleri başladı.
YARDIM KOMŞULARDAN
Maaşının borçlarına gitmesinden dolayı, geçinemeyen Mehmet Bakkal ile eşi Naime Bakkal’a komşuları yardım etmeye başladı. Onların getirdikleri yemeklerle karınlarını doyuran, bu süre içerisinde 3 aydır da kira ödeyemeyen yaşlı çift, şimdi sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Mehmet Bakkal ve eşi, tüm kışı ise marangozlardan topladığı talaşları yakarak geçirdi.
SURİYELİLER KADAR DEĞERİMİZ YOK
Çaresiz kaldığını kaymakamlığın da emekli maaşı olduğu gerekçesiyle kendilerine yardım etmediğine söyleyen Bakkal, "Bizim burada Suriyeliler kalıyor. Devlet onlara her türlü imkanı sundu. Onlara burada kedilerine verilen ekmekleri çuvallarla çöpe atıyorlar. Biz ise ise o ekmekleri çöpten alıp karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Onlar kadar bile değerimiz yok. Eşim rahatsız ben de öyleyim. Ne yapalım, hangi kapıyı çalsak olamadı. Oğlumun de ekonomik durumu iyi olmadığı için o da birşey yapamıyor" dedi.
ÖLSEK ANCAK KURTULURUZ
Ölmekten başka çarelerinin olmadığını söyleyen Mehmet Bakkal, "Çalmadığımız kapı kalmadı. Eşimle bir kase çorbayla günü geçiriyoruz. Talaşla ısınabiliyoruz. O da ısıtırsa. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yarın sokakta da kalmaya başlarız, çünkü kirayı ödeyemiyoruz. Bu saatten sonra büyük acılar yaşamaya başladık. İnşaatlarda bekçilik bile yaparım ama yeter ki ya bir iş verilsin yada yardım edilsin. Çünkü çok acı çekiyoruz" dedi. Naime Bakkal da hasta olduğunu, yardım beklediklerini söyledi.

TY(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)