Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir), () - BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, Emek Platformu üyeleri Soma’daki maden faciasında yeterli önlem alınmadığı için protesto gösterisi yaptı.
Bandırma Emek Platformu üyeleri Manisa'nın Soma ilçesinde ölen madencilerin  hayatını kaybettiği kazayla ilgili Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya işçi ve memur sendikalarının ilçe temsilcileri katıldı. Emek Platform adına Petrol- İş Sendikası Bandırma Şube Başkanı İsmail Kayan, Soma’daki facianın ülkemizde yıllardır sürdürülen özelleştirme politikalarının,yaygınlaştırılan taşeronlaşma uygulamalarının, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunu bir maliyet unsuru olarak gören anlayışın acı bir sonucu olduğunu savunarak, "Yaşanan faili belli bir cinayettir. Sermaye yanlısı ekonomik politikaların iflasının ve ülkemizi emek cehennemine dönüştürdüğünün kanıtıdır" dedi.
Türkiye'nin ölümlü maden kazalarında dünyada ilk sıraya yerleştiğini dile getiren Kayan "Yıllardır iş cinayetlerine karşı ve madenlerdeki sorunlara ilişkin uyarılarını dile getiren görüşlerini belirten sendikalar sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının sesine kulak tıkayanlar bu facianın sorumlusudur. İşçinin hayatı üzerinden maliyet hesabı yapan işverenler üzerinde, gerekli denetim ve yaptırım mekanizmalarını çalıştırmayan yetkililer de aynı derecede bundan sorumludur" dedi.

EÖ(FK/SS) (FOTOĞRAFLI)