BALIKESİR'in Bandırma İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, sokak hayvanlarıyla mücadelede yerel yönetim olarak başarısız kaldıklarını belirterek "Çevre ilçelerden bile Bandırma'ya sokak hayvanı bırakılıyor. Barınak yetersiz kalıyor. Sokak hayvanları için Sahil Yenice Köyü sınırları içinde bulunan 6 dönümlük alana doğal barınak yapılacak" dedi.
Bandırma Haydarçavuş Camii İmam Hatibi İsmail Taşkın'ın Cumhuriyet Meydanı'nda sokak hayvanlarının saldırısına uğrayarak cemaat tarafından önce Bandırma Devlet Hastanesi'ne oradan da Bursa Uludağ Üniveristesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldığını hatırlatan Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, yerel yönetim olarak başıboş sokak hayvanları ile mücadelede başarısız kaldıklarını ifade etti. Hayvanları Koruma Kanunu ve çevre ilçelerden her önüne gelenin sokak hayvanlarını Bandırma'ya bırakmalarının sıkıntıya yol açtığını söyleyen Mirza "Belediyeye ait hayvan barınağında bu gün itibariyle 450 adet köpek bulunuyor. Bir o kadar da dışarıda kısırlaştırılmış, küpelenmiş köpek bulunuyor. Mevcut barınak artık yetersiz kalıyor" dedi.
Dursun Mirza, barınak dışında kalan agresif köpekleri Sahil Yenice Köyü sınırları içerisinde bulunan 6 dönümlük alana yapılacak doğal barınağa taşıyacaklarını söyledi.