BALIKESİR'in Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma ile İstanbul arasında deniz uçağı seferlerinin başlaması için çalışma başlattıklarını açıkladı.
Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, Bandırma'nın Marmara Bölgesinde İstanbul-İzmir-Bursa gibi en büyük üç metropolün köşelerini teşkil ettiği üçgenin neredeyse tam ortasında bulunan ve hızla sanayileşen bir kent olduğuna dikkat çekerek hava ulaşımının sağlanması için üyelerinden yoğun talep aldıklarını söyledi.
Mehmet Kılkışlı "Kara, deniz, hava ve demiryolu gibi her türlü ulaşım imkanına sahip olan Bandırma, bir sanayi, ticaret, hizmet ve turizm kenti olma özelliğini sürdürmekte, İstanbul, Bursa, İzmir ve Çanakkale il merkezleri ile doğrudan bağlantılıdır. Sanayiye yönelik olarak yer bakımından doluluk oranı yüksek İstanbul, İzmit, Bursa ve Trakya bölgelerinin sanayileri hızla Bandırma bölgesine kaymaktadır. Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'ndeki birçok firma İstanbul merkezlidir. Bandırma'nın İstanbul'a yakınlığı sebebiyle birçok iş adamı iş bağlantılarını İstanbul'da gerçekleştirmektedir. Bandırmalı işadamlarımız tarafından Bursa-İstanbul arasında başlatılan deniz uçağı seferleri beğenilmiş, üyelerimizden Bandırma'da da böyle bir hizmetin verilmesi için yoğun talep alınmıştır" dedi.
Bursa-İstanbul arasında deniz uçağı seferleri yapan Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüştüklerini kaydeden Mehmet Kılkışlı, Liman Başkanlığı ve Çelebi Limanı İşletmeciliği AŞ. ile görüşmeler yaparak olumlu sonuçlar alındığını belirterek "Bandırma-İstanbul arası deniz uçağı seferlerinin çok kısa bir süre içinde başlayacağını ümit ediyorum" diye konuştu.