Balıkesir’in Bandırma ilçesi şehir çöplüğünde metan gazı sıkışmasından dolayı yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınmaya çalışılan yangında zaman zamanmeydana gelen patlamalar itfaiyecilere zor anlar yaşattı.

Bandırma şehir çöplüğünde saat 19.00 sıralarında metan gazı sıkışmasından dolayı yangın çıktı. Gökyüzü kısa sürede kara dumanla kaplandı. Bandırma’nın her bölgesinde görülürken alevlere Balıkesir ve Bandırma’dan gelen İtfaiye ekipleri müdahale ettiı. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede çevreye yayılırken metangazı sıkışması nedeniyle bazı bölgelerde zaman zaman meydana gelen patlamalar itfaiyecilere zor anlar yaşattı. Alevlerin çöplük dışına çıkmaması için bölge su ile ıslatıldı. İtfaiye ekipleri tarafından yangına kum ve toprak dökülerek müdahale edildi.

Bandırma Belediye Başkan Vekili Erhan Elmastaş, çaplük alanda saat 19.00 sıralarında metan gazı sıkışmasından dolayı çıkan yangına kısa sürede müdahale edildiğini belirterek, "Ekiplerimiz yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Şu an için çevreyi tehlike altına sokacak bir durum yok" dedi.

FOTOĞRAFLI