Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), ()- MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda kurmay başkanlığı görevini yürütürken Balyoz davasında tutuklanarak cezaevine konulan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, tahliyesinin andından Marmaris'te çoşkuya karşılandı.

NATO'ya bağlı Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda kurmay başkanlığı görevini yürütüğü sırada Balyoz Davası'ndan 21 aydır İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı için Marmaris İlçesi'nde 'Vardiya Bizde Platformu' adı altında toplanan 'Sessiz Çığlık' isimli grup karşılama yaptı. Saat 00.10'da İzmir'den gelen üzeri Türk bayraklarıyla kaplı 50 araçlık konvoy şehir turu attıktan sonra Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı'na geldi. Albay Sarı, kendisini Türk Bayrağı ve Türk bayraklı tişörtlerle bekleyen grupla tek tek tokalaşarak sarıldı.

Albay Sarı, arkasında "Hasdal" önünde ise "Asrın iftirası" yazılı beyaz renkli balyoz resimli tişörtle basın mensuplarının karşısına geçti. Kurmay Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, gazetecilerin 21 ay cezaevinde yaşadıklarını, operasyonun arkasındaki güçler ve bundan sonraki süreçteki yapacakları sorularını yanıtladı.

PARELEL YAPI DÜNYA ÇAPINDA GÜÇÜN MAŞASI

Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, "Paralel yapıyı kullanan bir güç var. Güçlerin neler yaptıkları hepsi belge ve dokümanlarla yazılı. Tek bir güçten bahsetmek anlamsız ve bunlar organize. Paralel yapı, Dünya çapında bir gücün maşası. Benim tüm akrabalarım büyük kıskaç altına alındı. Bizler medyatik olarak mücadele ettiğimiz için ön planda idik biz sadece biz yansımayız. Bizler gibi mağdur durumda olan kamu kurum kuruluşlarında çalışan insanlar var. Bunlar, korkularından sinmiş ve bilinemiyor. Biz, basına yansıdığımız ve bu süreçte çıkan sahtekarlıklar ortaya çıkarınca bir şeyler değişmeye başladı. Cezaevinde bize ziyarete gelen insanlarda bana kendilerinde bu güçler tarafından sıkıntıya sokulduklarını söylediler. Umarım hep birlikte bunlarla mücadele ederek aydınlık günlere ulaşacağız" dedi.



KARANLIK GÜÇLERİN YARGIDA OLDUĞU GÖRÜLDÜ



21 aylık cezaevinin su gibi gelip geçtiğini bunların hiçbir zaman göğüslerini ve alınlarını indirmediğini dile getiren Albay Sarı, "Benim dedem ve babam da askerdi. Bende onlar gibi askerim, sadece Mustafa Kemal'in askeriyim ve sadece ondan emir alırım. Karanlık güçlerin yargı organlarına girdiğini gördük. Elimizde otuza yakın uluslar arası evrensel hukuk kurallara uygun birçok kurumlardan alınmış 9 Mayıs 2013 Birleşmiş Milletler'in verdiği keyfi tutuklama kararı raporu var. Bizim keyfi tutuklama yapıldığına dair Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında açıklanan AB İnsan Hakları Mahkemesi kararı deklere edilmedi. Bu karar Adalet Bakanlığı'na ulaştı. Uluslar arası bu bağlayıcı karar bazı karanlık güçler tarafından medyaya yansıtılmayarak başka şekilde kapatıldı. Halkın gözünde bazı medya organları tarafından bizler hain ilan edilmeye çalışıldık. Demek ki hukuk düzeni yerel mahkemelerle birlikte çökmüş, Yargıtay'daki 5 üye oy birliği ile suça ortak olmuştur. Anayasa'nın oy birliği ile verdiği karar şunu deklere etmiştir. Yargı içinde yenilenmesi gereken bir yapı var. Bu yapı ile hep birlikte mücadele edilmelidir. Başbakan ve siyasiler bunun kumpas olduğunu çok iyi biliyorlardı. Bizim içinde bulunduğumuz durum Başbakana iletildi. Başbakan'ın baş danışmanı Gazi Üniversitesi Rektörü kitapçık hazırladı. Bizim mağduriyetimiz ve karanlık güçlerin oyunları bu kitapçıkta mevcut. Bu kitapçıkları kendi imkanlarımızla çoğaltarak her yere ulaştırmaya çalıştırdık. Tüm bu kumpaslar görünmesine rağmen yerel mahkeme ve Yargıtay bunları görmek istemedi. Karanlık güçler, Yargıtay, yargıç ve askeri sindirmeye çalışmaktadır" dedi.

EMEKLİLİK DİLEKÇEMİ VERDİM MÜCADELEM DEVAM EDECEK

Emeklilik dilekçesini verdiğini aktaran Kıdemli Albay Mesut Zafer Sarı, ilk olarak ailesiyle birlikte hasret gidereceğini açıkladı. Sarı, "Çocuklarımın eğitimi için Marmaris'te mi kalacağım yoksa başka bir şehre taşınacağım belli değil. Şu an siyasete girme gibi bir düşüncem yok ve bir talep gelmedi. Fakat karanlık güçlere karşı mücadelemi uygun gördüğüm platform ve sivil toplum kurumlarıyla devam ettireceğim. Bu mücadele bitmedi yeni başlıyor" diye konuştu.

Açıklamalar sonrası Deniz Kıdemli Kurmay Albay Sarı, kendisini karşılamaya gelen grupla hatıra fotoğrafı çektirdi. 50 araçlık konvoy ile şehir turu atan Sarı, ailesiyle evine gitti.

FOTOĞRAF