MİTİNG GİBİ KUTLAMA
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ak Partili Edip Uğur, zaferini Alihikmetpaşa Meydanı’nda gece mitingiyle kutladı. Kutlamaya Ak Parti milletvekilleri Cemal Öztaylan ile Tülay Babuşçu, Altıeylül Belediye Başkanı seçilen Zekai Kafaoğlu ve Karesi Belediye Başkanı seçilen Yücel Yılmaz katıldı.
Alihikmetpaşa Meydanı’ndan sık sık, 'Recep Tayyip Erdoğan' sloganları yükseldi. Seçim zaferini balkon konuşmasıyla taçlandıran Başkan Uğur şunları söyledi: "Balıkesir bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Allaha şükrediyorum, Balıkesir bugün Büyükşehir oldu. Allaha hamdediyorum, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bizi mahçup etmedi. Allaha hamdediyorum sizler gibi yol arkadaşlarımız var. Milletimiz bugün yeniden muhalefet partilerine ders verdi. Kayıtdışı siyaset yapanlara ders verdi. Paralel devlet yapılanmasına ders verdi. Demokrasilerde sandık önemli. Milletin kararı önemli, milletimiz 30 Mart’ta yeniden Ak Parti' dedi."
14 İLÇEDE KAZANDIK
Şu ana kadar açılan sandık sayısının yüzde 65'e ulaştığını belirten Uğur, “Buna göre Balıkesir'de Ak Parti'nin oyları yüzde 40, MHP'nin ki yüzde 32, CHP'ninki yüzde 25. Şu an 20 ilçeden 14 ilçeyi kazandık. Hayırlı uğurlu olsun. Bu 14 ilçemizle birlikte büyükşehir meclisinde de güçlü bir Ak Parti iktidarı var” dedi.
ERDOĞAN'I ÇANKAYA'YA ÇIKARACAĞIZ
Sırada Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu hatırlatan Uğur, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya'ya çıkaracağız inşallah” diye konuştu. Uğur, bu başarıda gençlerin, kadınların, yaşlılar kadar Bosna’daki, Filistin'deki, Sudan'daki, Somali’deki kardeşlerinin dualarının da katkısı olduğunu söyledi.

Hilmi DUYAR-Coşkun YAMAN/ BALIKESİR, ()

HD,CY (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)