Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/BALIKESİR, () - BALIKESİR Demokrasi Platformu (BALDEP) üyeleri, son dönemdeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili basın açıklaması yaptı, hükümeti istifaya çağırdı. Eyleme sivil toplum örgütleriyle birlikte, bugün iş bırakan öğretmenler ve siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi.
Eyleme katılanlar, 'Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk', 'Hırsızlardan hesabı halk soracak', 'AKP mezara, halk iktidara', 'Cemaat değil, halk götürecek' sloganları atıp, 'Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü' yazılı pankart açtı. Balıkesir’de sivil toplum kuruluşu, sendikalar ve derneklerin oluşturduğu BALDEP’in Başkanı Behiç İstanbulluoğlu, "Olağanüstü olaylar yaşayarak olağanüstü günlerden geçiyoruz. Hırsızlıklara alıştık, ancak arsızlıklara nasıl alışacağız bilemiyorum" dedi. İstanbulluoğlu, "Ankara'da ne var?" diye sorarken, eyleme katılanlar da hep beraber "Hırsız var" diye bağırıp, düdük çaldı.
BALDEP'in açıklamasında hükümetin Gezi olaylarıyla birlikte yönetme kabiliyetini büyük oranda yitirdiği öne sürülürken, "Bir baba ile oğlu arasında geçtiği anlaşılan ses kayıtları ile birlikte Başbakan Erdoğan'ın da tüm ailesiyle birlikte bir yolsuzluk içerisinde yüzdüğü günyüzüne çıktı" denildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Halk gözündeki meşruiyetini zaten yitiren AKP diktatörlüğünün artık tek adam saltanatını devam ettirebilme imkanı kalmamıştır. Yıllardır çizmeye çalıştıkları halkın yanında imajları, her günü daha da çizilmeye devam etmektedir. Şimdi AKP iktidarını tarihin çöplüğüne gönderme zamanıdır. Şimdi bir kez daha 'Hükümet istifa' demenin, 'Halk iktidara' demenin zamanıdır."
Eyleme katılanlar, konuşmaların ardından olaysız dağıldı.

HD,CY(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)