BALIKESİR Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören yatılı öğrencilerin kaldığı yurtta bugün öğle saatlerinde yanık bırakılan sigara izmaritinden kaynaklandığı sanılan yangın çıktı. Kısa sürede söndürülen yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, hafif maddi hasar meydana geldi.
Balıkesir’in Karesi İlçesi Dumlupınar Mahallesi’nde yaklaşık 150 öğrencinin kaldığı Balıkesir Anadolu Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu'nda bugün saat 12.00 sıralarında yangın çıktı. Öğle tatiline çıkan öğrenciler, sınıftan çıkarak yemek için 50-60 metre uzaklıktaki yurt binasına gitti. Bir odadan çıkan dumanı farkeden öğrenciler, kendi çabaları ile yangını söndüremeyince pansiyondaki görevlilere, görevliler de İtfaiye Müdürlüğü'ne haber verdi. Binaya itfaiye ve polis ekipleri geldi. Beşinci kattaki bir odada yatakların tutuştuğunu belirleyen itfaiye ekipleri, dışarıdan merdiven yardımıyla yangına müdahale etti. Yangın kısa sürede kontrol altına alınıp, söndürüldü. İnceleme yapan itfaiye ekipleri, yangının, söndürülmeden bırakılan sigara izmaritinden çıktığının sanıldığını bildirdi. İzmaritin önce çarşafları sonra yatağı tutuşturmasıyla alevlerin büyüdüğü üzerinde durulduğu belirtildi.
Pansiyondan Sorumlu Müdür Yardımcısı Eyüp Elma, “Öğrencilerle birlikte dersten çıkıp, öğle yemeği için yurda geldik. Bir anda dumanları gördük” dedi. Öğrenciler derse devam etmek için okullarına dönerken, yurtta büyük bir hasarın oluşmadığı bildirildi.