BALIKESİR’de günlük yaşamı felç eden kar yağışı bu sabahtan itibaren etkisini azalttı. Yoğun kar nedeniyle ulaşımın kesildiği 197 köyden 103’ünün yolu temizlenip ulaşıma açıldı. Diğer köylere ulaşımın sağlanması amacıyla çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Balıkesir ve ilçelerinde geçen salı günü başlayıp dün de devam eden kar yağışı bugün etkisini azalattı. Yoğun yağış nedeniyle yolları kapanan 197 köyden 103’üne ulaşım yeniden sağlandı. Balıkesir Afet Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı ekiplerin yolu kapalı olan köylere ulaşmak için başlattığı çalışmaların sürdüğü bildirildi. Öte yandan, Balıkesir- İzmir, Balıkesir- Bursa, Balıkesir- Çanakkale karayolları ve tüm ilçelerin yollarının açık olduğu kaydedildi. Bugün öğleden sonra kar yağışının duracağı ve sıcaklığının da artacağı belirtildi.
DOĞUM YAPAN KADIN HASTANEYE YETİŞTİRİLDİ
Balıkesir'e 28 kilometre uzaklıkta olan merkezine bağlı Dedeburnu Köyü'nde, Asiye Doğru’nun doğum yapmak üzere olduğunu haber alan Balıkesir Özel İdare ekipleri, jandarma, AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi ve paletli kar ambulansı, harekete geçerek, uzun uğraşılar sonucu köye ulaştı. Doğum yapan Asiye Doğru, Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'ne getirildi. Asiye Doğru ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
KEPSUT'TA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Balıkesir AFAD'tan yapılan açıklamada, Kepsut'a 33 kilometre uzaklıktaki Alagüney Köyü'nde 34 yaşındaki Aslıhan Kuşdemir'in bugün saat 04.00 sıralarında doğum yaptığı, kanaması nedeniyle köye sağlık ekiplerinin çağrıldığı bildirildi. Haberi alan, AFAD, UMKE, jandarma, Kepsut Belediyesi ekipleri ile paletli ambulans, köye gitmek için yola çıktı. Balıkesir AFAD Müdürü Bekir Bahar çalışmaların son hızla sürdürüldüğünü, köye yaklaşık 1 kilometre kaldığını, ekiplerin kısa sürede ulaşacağını belirtti.