Hilmi DUYAR/BALIKESİR, () - BALIKESİR'in Altıeylül İlçesi'nde, İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılara dikkat çekmek için belediye organizesi ile fotoğraf sergisi açıldı. Uluslararası ajanslar tarafından çekilen 50 kare fotoğraftan oluşan 'Gazze'de Çocuk Olmak' adlı sergi sırasında, Balıkesir Sanat Merkezi oyuncularının yaptığı canlandırmalar duygusal anlar yaşattı.
Kurtdereli Mehmet Pehlivan Heykeli önündeki alandaki serginin açılışına Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, sergiyi düzenleyen İlçe Belediye Başkanı Kafaoğlu ile emeği geçenlere teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, "Altıeylül Belediye'mizin Gazze'de yapılan zulme, öldürülen çocuklara, öldürülen annelere ve diğer insanlara gösterdiği hassasiyete ve toplumun dikkatini çekmek için açılan sergide emeği geçenlere teşekkür ederim. Gazze'de cinayetler işleniyor, bebekler öldürülüyor. Türkiye olarak bütün dünyanın bu haksızlığa karşı durmasını istiyoruz. Biz Türkiye olarak ezilenlerin, zulüm görenlerin yanında olduğumuzu, güçlünün değil zulüm görenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Hükümetimiz ve pek çok sivil toplum kuruluşu bu bölgeye ilaç, gıda, yardımı yapıyor. Hükümet her türlü desteği yaparken, toplumumuz da bu konuda çok hassas. Altıeylül Belediyesi bu hassasiyeti sürdürmek için böyle bir sergi düzenledi. Teşekkür ediyorum. İstiyoruz ki; zulüm sona ersin, bebekler, anneler, insanlar ölmesin" dedi.
VALİ TURHAN: ACILAR PAYLAŞILDIKÇA AZALIR
Ortadoğu'da bir insanlık dramı yaşandığını söyleyen Vali Ahmet Turhan, "Yüzyıllar boyu ecdadımız o bölgeye medeniyet, huzur, refah getirdi. Maalesef son dönemde pek çok batılı devletin desteği ile İsrail'in kadın, çoluk çocuk demeden yaptığı katliamı hep birlikte yaşıyoruz. Dünyanın her yerinde, her dönemde her medeniyette her inançta kadın ve çocuklar savaşta dahi katledilmez. Gazze'de kadınlara ve çocuklara yönelik katliam söz konusu. Bu katliama dünyadan çok cılız sesler çıkıyor. Ülkemizde, devletimizle, hükümetimizle, milletimizle, bu katliam çok net şekilde kınandı. Elimizden geldiği kadar da maddi ve manevi destek olmaya çalışıyoruz. Acılar paylaşıldıkça azalır. O bölgede yaşananlar tam bir insanlık dramıdır. Bizler dualarımızla, katkılarımızla acıyı azaltmaya çalışıyoruz. Katliamı, bu insanlık dramını unutmamamız lazım. Bu doğrultuda herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Bu zihniyet istiyor ki benzer şeyleri, tüm İslam coğrafyasında ve özellikle ülkemizde yapmak istiyor. Bu hususta duyarlı, birlik beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Gazze'de şehit olanlara Allahtan rahmet diliyorum" dedi. Vali Turhan ve beraberindekiler sergiyi gezdi.
SERGİDEKİ TİYATRO GÖSTERİSİ DUYGULANDIRDI
Balıkesir Sanat Merkezi (BSM) tiyatro oyuncuları, Gazze'de yaşananları tiyatro oyunuyla canlandırdı. Sergiyi gezenler "Allahuekber" nidalarıyla izleyicilerin arasında dolaşan oyuncuları ilgiyle izledi. Çocuğu ölen Gazzeli anne ile uçaktan atılan bir bomba sonucu ölen kardeşinin başında ağlayan bir kız çocuğunu canlandıran oyuncular, duygusal anlar yaşattı.

FOTOĞRAFLI