BALIKESİR İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, 2012 yılında eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 değişikliğinin İmam Hatip ortaokul ve liselerine talepleri arttırdığını belirtip, Balıkesir'de 14 imam hatip lisesi ve 24 imam hatip ortaokulu olduğunu söyledi.
Balıkesir İlme Hizmet Derneği ile Balıkesir İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin evsahipliğinde 'Balıkesir İmam Hatip Lisesi Mezunlar' buluşması düzenlendi. Etkinlikte, eski ve yeni mezunlar bir araya gelerek okul günlerini yad edip, anılarını paylaştı. Bandırma İlçesi Emekli Müftüsü Hakkı Duman'ın Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan etkinliğe, Balıkesir Karesi İmam Hatip Lisesi'nden 1984 yılında mezun olan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz de katıldı. Mezunlar buluşmasında konuşan Milli Eğitim Müdürü Cengiz, 2012 yılında eğitim sisteminde yapılan 4+4+4 değişikliğinin İmam Hatip Ortaokullarına ve İmam Hatip Liselerine taleplerin artmasına sebep olduğu belirtti. Cengiz, Bu talepleri en iyi şekilde karşılayabilmek için merkez ilçe Karesi'de yaptırılacak 24 derslikli ve 200 kız öğrenci pansiyonu kapasiteli Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılında hizmete gireceğini söyledi. Balıkesir sınırları içerisinde 14 İmam Hatip Lisesi ve 24 İmam Hatip Ortaokulu olduğunu ifade den Cengiz, "2014 yatırım programında bir diğer merkez ilçe Altıeylül'e de imam hatip lisesi yaptırılması bulunuyor. İmam hatip okulu bulunmayan Balya ve Marmara ilçelerinde de 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı'nda İmam Hatip Ortaokulu açacağız" dedi. Cengiz konuşmasını, Necip Fazıl Kısakürek'in Gençliğe Hitabesi'ndeki gibi "İslam alemine ve bütün insanlığa model teşkil edecek bir gençlik" istediklerini belirterek, bitirdi. Konuşmalardan sonra katılımcılar, Türk Musikisi eşliğinde keyifli vakit geçirdi. Öğle namazının ardından tüm davetlilere ikramda bulunuldu.
Balıkesir'de iki yıl önce Gaziosmanpaşa İlkokulu'nun hemen yanındaki binada Gazi Osmanpaşa İmam Hatip Ortaokulu açılmıştı. Geçtiğimiz eğitim yılında ise kentin tarihi okullarından biri olan Gazi İlköğretim Okulu, Gazi İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürülmüştü. Yeni eğitim öğretim yılında ise Balıkesir'deki en eski okullardan Zağnospaşa Ortaokulu'nun ek binası da yeni öğretim yılında Muhammet Birgivi İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim vereceği bildirildi.

FOTOĞRAFLI