BALIKESİR Barosu’nda stajlarını tamamlayan dört gence törenle cübbeleri giydirilip avukatlık ruhsatları verildi. Törende konuşan Balıkesir Baro Başkanı Yaşar Meyvacı, yargı üzerinden yapılan hesaplaşmalardan kaygı duyduklarını söyledi.
Balıkesir Barosu, mesleğe yeni katılan 4 avukat ile gücüne güç kattı. Yeni avukatlar, Fatma Ergün, Alptuğ Özverdi, Mazlum Özcan ve Mehmet Yiğit Akça, Balıkesir Barosu Eğitim ve Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen törenle ruhsatlarını aldı. Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, çiçeği burnunda avukatlardan mesleğe sahip çıkmalarını, hukukun üstünlüğünü asla unutmamalarını istedi. Meyvacı, ruhsat törenine katılanlara seslenirken Türkiye'de son bir aydır yargı üzerindeki gerginliklere dikkat çekti. Konunun, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) tekrar yapılandırılmasına kadar geldiğine dikkat çeken Meyvacı, 3 yıl önce yapılandırmanın yapıldığını hatırlatıp yargı üzerinden bir hesaplaşmadan kaygı duyduklarını vurguladı.
Yaşar Meyvacı, yolsuzluk operasyonları ve HSYK yapısının değiştirilmesi konusunda yaptığı açıklamada, "Ortaya atılan rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla ilgili girişim ve uygulamaların yapılacağına dair hiçbir kuşkumuz yok. Biz inanıyoruz ki yasaların karşısında herkes eşit olmalı ve eşit kalmalı. Gerekenin yapılacağına ve eğer varsa sorumluların, sorumluluklarının bedelini ödeyeceğine de inanıyoruz. Gelişmeleri incelediğimizde, birilerinin başka birilerini yargı üzerinden etkilemeye çalışması hepimizi tedirgin ediyor. Adaletin mülkün temeli olduğu ilkesinden yola çıkarsak, yani bu ülkenin temeli adalete olan güven sarsılırsa, ülkede de sağlıklı yaşamanın mümkün olmadığına inanıyoruz. Çağdaş bir cumhuriyetin ve çağdaş bir demokrasinin en önemli özelliği olan yasama, yürütme, yargı erklerinin birbirlerinden bağımsız olarak işlevlerini yerine getirebilmesi özelliklerinin ortadan kaldırılmasını kabullenmek bir yana, düşünmek bile istemiyoruz. Yargının, yürütmenin ve yasamanın birbirlerinin etki alanlarına girmesini, birbirlerini etki altına almasını ve işlemlerini yerine getiremez hale düşürmesini düşünmek istemiyoruz" diye konuştu.
Meyvacı, konuşmasının ardından mesleğe yeni adım atan 4 avukata cübbelerini giydirdi, ruhsatlarını verdi.