Mesut MADAN/BURDUR, () - BURDUR'da Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü ekipleri, su regülatörüne düşen iki alaca balıkçılı, 1 saatlik operasyonla kurtardı.
Burdur'un Karamanlı İlçesi'nde bulunan Karataş Gölü çevresinde inceleme yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Burdur Şube Müdürlüğü ekipleri ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden Doç. Dr. İskender Gülle, 12 Ağustos Salı günü bölgedeki çalışmaları sırasında göl kenarındaki su regülatörüne düşmüş iki alaca balıkçılı fark etti.
Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, regülatöre inerek sudaki alaca balıkçılları yaklaşık 1 saat süren çalışmayla kurtardı. Balıkçıllardan iyi durumda olanı çıkarıldıktan yarım saat sonra tüylerinin kurumasının ardından uçarak sazlıklara doğru gitti. Uzun süre su içinde mahsur kaldığı tahmin edilen diğer balıkçılın ise açlıktan zayıf düştüğü ve soğuktan şoka girdiği belirtildi. Kurutulup, göl kenarından toplanan midyelerle beslenen bu balıkçıl da ertesi gün Karataş Gölü kenarından doğaya bırakıldı.

FOTOĞRAFLI