Ferudun ALTUNTAŞ/FATSA (Çorum),() - ORDU Üniversite Deniz Bilimleri Fakültesi'nde geleneksel Balık Şenliği yapıldı. Bir ton hamsi, şenliğe katılan misafirlere ücretsiz olarak ekmek arasında ikram edildi.
Ordu Üniversitesi Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından bugün Fatsa İlçesi'nde Balık Şenliği düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen şenliğe Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Salih Gödek, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Deniz Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen ekmek arası balık şenliğinde öğrenciler farklı oyunlarda birbirleriyle yarıştı. Şenliğe katılan davetlilere 1500 ekmek arası bir ton hamsi dağıtıldı. Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.İsmet Balık, "Gençlere yönelik düzenlediğimiz bu etkinliğimizi, doğanın canlandığı bu döneme getirdik. Bahar ayının keyfi ile gençlerimizi bir nebze olsun eğlendirmek istedik. Bizden desteklerini esirgemeyen, Fatsa esnafına ve değerli sponsorlarımıza buradan teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç ise "Bu organizasyonda Fatsa şehrimizle bir aradayız. Öğrencilerimizle de buluştuk. Üniversitemizin belli aralıklarla etkinlikleri oluyor. Bundan sonrada devam edecektir. Bu tür şenliklere, şehrin kaynaşması adına gençlerimizin motivasyonu adına önem veriyoruz" diye konuştu.

FA(MS/AK) (FOTOĞRAF)