ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi'ndeki Küçükpaşa Köyü'nde mart ayında dünyaya gelen leylekler, beslenme sorunuyla karşı karşıya. Yeni doğan 4 yavru, Kocabaş Çayı'ndaki balık ölümleri nedeniyle beslenmekte güçlük çekiyor.
Küçükpaşa Köyü azası İbrahim Çubuk, yavrularını önceki yıllarda Kocabaş Çayı'ndaki balık, kurbağa ve yılanla besleyen leyleklerin, bu yıl çayda yaşanan toplu balık ölümleri nedeniyle beslenme sıkıntısı çektiğini söyledi. İbrahim Çubuk, "Özel leylek yuvasında bulunan 4 yavru, gün boyunca anne ve baba leyleklerin balık, yılan ve kurbağa getirmesini bekliyor. Kocabaş Çayı'ndaki toplu balık ölümleri ardından leylekler yavrularını beslemek için yuvaya daha uzak yerlerdeki sulak alanlara gittiklerinden yeterli yiyecek getiremiyor" dedi.
Yavru leyleklerin gün boyu yiyecek beklediğini ifade eden Çubuk, Kocabaş Çayı'ndaki balıkların neslinin kuruyabileceğini söyleyerek yetersiz beslenen leyleklerin Afrika'ya göç ederken yolda telef olabileceğini dile getirdi. Çubuk, yetkililerin Kocabaş Çayı'nda bir daha olası yeni çevre felaketine karşı gerekli önlemleri alması gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI