BURHANİYE’DE BALBAY’A BÜYÜK İLGİ
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, partisinin seçim bürosunun açılışına katılan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Koca Cami yanında seçim otobüsünden inen Balbay, davul, klarnet ve parti bayrakları eşliğinde CHP Burhaniye İlçe Merkezi’ne geçti. Buradaki seçim bürosunun açılışını yapan Balbay, daha sonra CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, CHP Balıkesir Belediye Başkanı adayı Sami Sözat, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve CHP’den tekrar aday gösterilen Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile Cumhuriyet Meydanı’na geçip halka ve partililere seslendi. Demir parmaklılıklar arkasında vatandaşların sevgisi ile ayakta kaldığını anlatan Balbay, "Cezaevindeyken sizlerden çok sayıda mektup geldi. Bunlar bizi ayakta tuttu. Burhaniyeli bir emekli öğretmenin yazdığı mektup beni çok duygulandırdı” dedi. Daha sonra izleyiciler arasında elini kaldıran emekli öğretmen Ülkü Çiftçi’yi yanına çağıran Balbay, kendisine teşekkür etti ve kucaklaştı.
Özgürlüğünün yarım olduğunu belirten Mustafa Balbay konuşmasında şunları söyledi: "Bütün aydınlar serbest kalırsa benim özgürlüğüm tam olacak. CHP gerçek özgürlük istiyor. CHP, demokrasi ve özgürlük devrimini gerçekleştirecek. Sizler, böyle bir iktidarı kurmaya var mısınız? Yerel seçimlerde Balıkesir ve Burhaniye’de CHP’yi iktidar yapın. Ardından cumhurbaşkanlığı ve devamında da genel seçimler var. O seçimlerde Kılıçdaroğlu’nu başbakan yapalım."
SANDIK, AYAKKABI KUTUSUNDAN BÜYÜKTÜR"
"Sizin topraklarınız, bu ülkenin ve dünyanın en verimli toprakları. Bu toprakları korumanın yolu toprağa değer veren CHP iktidarıyla olur" diyen Balbay, şöyle devam etti: "Ülkede bütün ürünleri ithal etmeye başladık. Bu iktidarı indirmek için sadece bunların yolsuzluklarını ortaya çıkarmak yetmez. Projelerimizi anlatmalıyız. CHP, muhalefette bile bu ülkenin sigortasıdır. Bundan 5-10 yıl sonra bu iktidar partisi gidecek. Ancak, CHP devamlı ayakta kalacaktır. CHP, ülke çıkarını parti çıkarının önünde tuttu. CHP, sosyal demokrat merkez partisi oldu. Biz, 'önce insan' diyoruz. 'Türkiye, bağımsız olsun' diye herkesle beraberiz. Önümüzde uzun bir yol var. Balıkesir ve körfezdeki ilçelerde zafer yaşacağız. Sonra da genel seçimler var. Ben de 30 Mart’tan sonra Akova’nın başkan yardımcılarından biri olmak istiyorum. Ankara’dan pek çok aydın Burhaniye’ye taşındı. Pek çok aydın sizinle birlikte oldu. Burhaniye sokaklarında zafer marşı söyleyeceğimiz günler gelecek. Gün gelecek devran dönecek. Unutmayın sandık ayakkabı kutusundan büyüktür. Kendilerine yönelik eleştirileri darbe diye nitelendiriyorlar. Çok kanallı tek seslilik istiyorlar. Fikret Akova’yı sizlere emanet ediyorum. 30 Marta belediye önünde buluşmak üzere hepinize teşekkür ediyorum."
Milletvekili Ayşe Nedret Akova ve Büyükşehir Başkan adayı Sami Sözat da konuşmalarında iktidarın uygulamalarını eleştirdi. Belediye başkanı Fikret Akova da, konuşmasında, 10 yıl içinde önemli çalışmalara imza attıklarını belirtip, destek istedi.

Sefer TALAY/ BURHANİYE,(Balıkesir),()