KARS'taki Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği öğrencileri, esnaftan topladıkları 33 teneke bal kutusunu, boyayarak çöp kutusuna dönüştürdü.
Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği son sınıf öğrencileri Şükran Ülker, Nargihan Kapucu, Seher Öztürk, Nilgün Aslan, Hediye Dağlı, Cennet Kurt ve Emine Boyraz, öğretim üyesi Yardımcı Doç.Dr. Yaşar Kop öncülüğünde 'Bir çiçek yedi böcek' adını verdikleri proje geliştirdi. Öğretmen adayı 7 kız öğrenci esnafı dolaşarak atık durumdaki bal kutularını topladı. Teneke kutuları evlerine götüren ve apartman sakinlerinden izin alan öğrenciler, teneke kutuların kapaklarını açtıktan sonra ağız kısmındaki kesik bölümleri düzeltti, içlerini temizledi. Öğretmen adayları tenekeleri boya ve fırça yardımı ile gelin ve damat, çiçek figürleri ile süsledi. Yaklaşık 1 aylık çalışma sonucu hazırlanan çöp kutular, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde ayaklık takıldıktan sonra 3 ana caddeye bırakıldı. Üniversite öğrenciler, şunları söyledi:
"Sosyal Proje Geliştirme dersi kapsamında çöp kutularını yaptık. Kutuları temizliği yansıttığı gibi Karsspor'un da renklerini de temsil eden yeşil-beyaza boyadık. Çöp kutularının arka yüzlerine de üniversite ve bölümümüzü tanıtan yazılar yazdık."

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)