BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Manisa'da yangın söndürme sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın belgesiz ve TSE hizmet yeterlilik belgesi olmadan hizmet verdiğini gazete ilanıyla duyurdu. Yangın söndürme tüpleriyle ilgili toplatma kararı alındığı açıklayan İl Bilim Sanayi ve Ticaret Müdürü Erbil Kalmış, firmaya yaklaşık 25 bin liralık ceza kestiklerini ifade etti.
Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Erbil Kalmış, Türk Standartları Enstitüsü'ne uygunluk açısından firmaları denetlediklerini ve Özmen Yangın Söndürme ve Güvenlik Hizmetleri adlı firmanın yangın söndürme sektöründe yeterli bulunmadığını ifade etti. Bakanlığın firmayı çok kez uyardığını ancak sonuç alınamadığını kaydeden Kalmış, gazete ilanıyla vatandaşların uyarıldığını ve ürünlerin toplatma kararı alındığını duyurdu. Kalmış, "Özmen yangın söndürme piyasasında belgesiz, TSE hizmet yeterlilik belgesi almadan faaliyet gösteren bir firma. Bu firmanın ayrıca, piyasadaki iş yerlerinden aldığı boş yangın tüplerini doldurmadan tekrar boş bir şekilde geri verdiğini belirledik. Kullandığı yangın söndürme tüplerinin içine standartlara uygun olmayan tozların kullanıldığı, performans yönünden yeterli olmadığı kanıtlandı" dedi.
Satılan ürünün yangınları söndürmediğini açıklayan Kalmış, toplatma kararının gazete ilanından önce firmaya bildirildiğini, ancak firma tarafından bir girişimde bulunulmadığını açıkladı. Daha önce firmaya yaklaşık 25 bin liralık bir ceza kesildiğini duyuran Kalmış, "TSE yeterlilik belgesi almadan ürünleri piyasaya sürdüğü için defalarca ceza yazdık. Ancak baktık ki aynı şekilde devam ediyor. Numune aldık teste gönderdik, uygun çıkmayınca ceza kestik. Bakanlık olarak toplatma işini biz üstlendik. İlk olarak gazete ilanıyla başladık. İlanda firmanın da adresini veriyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI