EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ İNCİR FESTİVALİNE KATILDI 
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kale İlçesi'nde bu yıl 20'inci kez düzenlenen Geleneksel Denizli'de Kale Davaz Biber Festivali ve Yağlı Güreşleri'ne katıldıktan sonra Aydın'ın Buharkent İlçesinde düzenlenen 'Taze İncir Festivali'ne katıldı. Bakan Zeybekci burada yaptığı konuşmada, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminin, demokrasi ve cumhuriyet için çok önemli bir gün olduğunu Türkiye'nin büyümesi ve ilerlemesinin durdurulamayacağını belirtti. Bakan Nihat Zeybekci, "10 Ağustos, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği muasır medeniyet seviyesi ve daha ilerisine yürüyüşte bir dönüm noktasıydı. 11 Ağustos, daha özgür, daha demokratik, evrensel hukukun egemen olduğu, artık ülkemizde kısır kavgaların, siyasi çekişmelerin daha az olacağı yeni dönemin ilk günüydü, açılış kapısıydı. O kapıyı bu millet, çok güçlü bir şekilde açtı. Milletin iradesinin önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.
Bakan Zeybekci, Türkiye'de yeni bir döneme girildiğini, bu sürecin, yeni anayasanın da başlangıcı olacağını belirterek şunları kaydetti: "Birbiri ardına açıklanan istihdam, cari açık, dış ticaret açığı ve ihracat rakamları, Türkiye'deki büyüme ve gelişmeyi gözler önüne seriyor. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in değerlendirmelerine anlam verilemiyor. Türkiye'de geri giden, kötü olan hiçbir şey yok. Aksine büyüme, katlanarak devam ediyor. Onun için biz yolumuza bakarız. Allah'ın izniyle Türkiye, 2023'te dünyanın ilk 10 büyük, Avrupa'nın 3'üncü büyük ekonomisi olacak. Türkiye'nin milli geliri, 10 yılda 230 milyar dolardan 820 milyar dolara geldi, önümüzdeki 10 yılda 2 trilyon dolara ulaşacak. İhracat 35 milyar dolardan 157 milyar dolara geldi. Önümüzdeki 10 yılda 500 milyar dolar artı hizmet gelirleri olacak. Biz de bakanlık olarak bundan sonra ihracatçımızı desteklemeye devam edeceğiz. Allah bir afet, bela vermediği sürece her günümüz, bir önceki günden iyi olacak."
Daha sonra üreticilerin incirlerini inceleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'En İyi İncir Yarışması'nda dereceye giren çiftçilere ödüllerini verdi.