EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, geçtiğimiz Cuma günü Denizli'deki patlamada yaralananları tedavi gördükleri Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi'nde ziyaret etti. Patlamada hayatını kaybeden iki çocuk annesi Ayfer Yıldırım'ın da evine giden Zeybekci, Yıldırım'ın eşi Yücel Yıldırım ve ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Vali Abdüykadir Demlir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte patlamada yaralanan ziyaret etti. Doktorlar ve hastane yöneticilerinden tedavi altındaki 8 yaralının durumu ile ilgili bilgi aldı. Patlamada ağır yaralanan ve bebeğini kaybeden Didem Fazlı'nın ailesiyle de görüşen Zeybekci, hastan çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Zeybekci, "Hayatını kaybeden vatandaşımızın mekanı cennet olsun, Allahtan rahmet diliyorum. 36 yaralımız var. Bunlardan 8 tanesi hastanelerde tedavi görüyor. Bunların çoğunun durumu iyi. Üç kardeşimizin sağlık durumu ciddiyetini koruyor ama doktorlardan güzel haberler aldık. Hayati tehlikeleri bulunmakla birlikte tedavilerine gayet olumlu yanıt veriyorlar. Allah onların yardımcısı olsun acil şifalar versin. Allah bir daha böyle acılar göstermesin" dedi.

BELEDİYE DAHA DİKKATLİ OLACAK

Bakan Zeybekci, patlamanın gerçekleştiği iş yerinin kaçak olduğunu, belediyenin gerekli tedbirleri almasına rağmen buranın gözden kaçırıldığını, belediyenin bundan sonra daha dikkatli olacağını söyledi. Zeybekci, "Bu kazaların olması ülkemiz için iyi bir gösterge değil. Özellikle enerjinin yoğun kullanıldığı yerlere belediyenin ruhsatı olmadan açılmasına izin vermemek lazım. Patlamanın olduğu yerin ruhsatsız olduğunu biliyoruz. Belediye gerekli tedbirleri alacaktır ama arada böyle gözden kaçanlar oluyor. Bundan sonra daha dikkatli olunacaktır" dedi.

İSRAİL HALKI ZULUMÜ SESSİZ KALMASIN

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarla ilgili de soruyu yanıtladı. Bakan Zeybekci, İsrail halkının yapılan saldırılar ve zulüme sessiz kalmaması, kendi devletlerine tepki göstermesi gerektiğini söyleyerek, "Gazze'de yapılan bir zulümdür. İsrailli vatandaşların da benim gibi düşündüğüne inanıyorum. Orada masun insanlara, engellilere, çocuklara zulüm yapılıyor. Katlediliyor. Yüreklerimiz parçalanıyor. Bu zulüm ve saldırılar bir an önce durmalıdır. İsrail'in devletinin yaptığı zulümler karşısında beddua bile edemiyorum. Allah, onlara İsrailli vatandaşların masum olduğuna inanıyorum. Onların da bu zulüm karşısında sessiz kalmayacaklarına inanıyoruz. Kalbi olan hiçbir insan soykırım zulüm, masum insanları katletmek gibi olayları desteklemeyez. İsrail'in zulümü durdurmasını istiyoruz. Çocukların, engellilerin, camilerin olduğu yerlere saldırılar var. Bunu yapanları Allah'a havale ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAF