İbrahim AKTÜRK / İstanbul, () ZEYTİNBURNU'nda her yıl düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali'ne katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci etkinliğe katılanlara mesir macunu dağıttı.

Bu yıl 15'incisi düzenlenen Merkezefendi Geneleksel Tıp Festivali bugün başladı. Alternatif tıp ürünlerinin halka dağıtılmasının amaçlandığı ve Zeytinburnu Belediyesi'nin düzenlediği festivale Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Kaymakam Ufuk Seçilmiş, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Tapkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, 'Tıp Festivali'nin 15 yıldan bu yana Zeytinburnu'nda geleneksel olarak düzenlendiğini anımsattı. Ardından söz alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, festivalin Merkezefendi'nin ve tabiatın varlığının farkına varmak adına önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

15 HAZİRAN'A KADAR DEVAM EDECEK



Daha sonra Bakan Zeybekci ile Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, festivale katılanlara sahneden mesir macunu attı. Vatandaşlar atılan mesir macunlarını almak için birbirleriyle yarıştı. Bazıları dağıtılan mesir macunlarını kapmak için, yanlarında getirdikleri şemsiyeleri havada ters tuttukları görüldü.15 Haziran tarihine kadar devam edecek festival boyunca bazı ses sanatçıları da sahne alacak. Tıp ürünleriyle ilgili seminerler verilecek olan festivalde çocuk programları da yer alacak.

İA(CT)(FOTOĞRAF)