BAKAN ZEYBEKCİ BABA OCAĞINDA
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, seçim çalışmaları için geldiği Denizli’de doğup büyüdüğü Tavas İlçesi’ne bağlı Pınarlar Beldesi’ne giderek hasret giderdi. Kale ve Tavas ilçelerinin köy ve beldelerinde seçim çalışmalarını sürdüren Zeybekci, Pınarlar Beldesi meydanında konuşma yaptı. Bakan Zeybekci, şunları söyledi:
“Köyümüze gelmek bize hep iyi geldi. Ne zaman köyüme gelsem tüm ağrılarım, sıkıntılarım bitti, hastalıklarım geçti. Bu dağlarda, ovalarda, bağlarda, köyün her tarafında adımım vardır. Buraya her geldiğimde burnumun direği sızlıyor, buraya her geldiğimde anamı babamı görmüş gibi oluyorum. Rüyalarımda bile köyümü görüyorum, eski evimizin koca kapısının açıldığını, anamı sakar ineği sağarken görüyorum. Bu köyden kopmam mümkün değil. Seçimde şunu yapın, bunu yapın demeye gelmedim, Nihat Zeybekci’nin köyüne ne yakışıyorsa onu yapın. Siz ne yapacağınızı bilirsiniz. Geçmişte Isparta’nın İslamköy’ü neyse şimdi gözler benim köyüm olan Pınarlar’da olacak. Başka partilere söyleyin köy girişindeki mezarlığın altından dönsünler. Özellikle gençlere söylüyorum. Bir şey yapmayın ama, ’Buraya girmeyin’ deyin, başka yere gitsinler. Burada hangi sandıkta ne çıktığına değil, toplam oylarla bakacaklar. Ne olur bizi mahcup etmeyin, size yakışanı yapın."
17 Aralık operasyonuna göndermede bulunan Zeybekci, “Hiçbir Allah’ın kulu Başbakanı dinleyemez, Bakanlarını dinleyemez, konuşmaları dünyaya servis edemez. Yapılanlar vatan hainliğidir, vatana ihanettir. Merak etmeyin, biz tüm bunlara rağmen yolumuza masum, samimi kardeşlerimizle kucaklaşıp devam edeceğiz. Aklını, ruhunu ve vicdanını satanlardan mutlaka hesap soracağız” dedi.
Zeybekci’ye hemşerileri büyük ilgi gösterdi. Pınarlar Beldesi’ndeki çocuklar Bakan Zeybekci ile fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

FI,RÇ(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)