Ebubekir KARATOPRAK/ ŞIRNAK, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekçi, ülkedeki birlik, kardeşlik ve ekonomik istikrarın devamını istemeyenlerin, bu ülkede ekonomik ve siyasi kriz çıkarmaya çalıştığını belirterek, "Bu memleketin kandırılmış, dağa götürülmüş dahi olsa veya bu memleketin bir tek taşını kahramanca savunurken şehit dahi olsa, her ikisinin kaybı halinde ağlayan ana, bu vatanın anasıdır. Ekonomik krizi çıkaramadılar, siyasi krizi asla çıkaramazlar" dedi.
Denizli Platformu tarafından donatılan, ve Bakan Nihat Zeybekçi ismini taşıyan Konfeksiyon Atölyesi'nin açılışı için Şırnak'a gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ilk olarak Vali Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Denizli Valisi Abdulkadir Demir, Denizlili işadamlarıyla birlikte Şırnak'a gelen Bakan Zeybekçi, daha sonra Şehri Nuh Otel'de onuruna verilen yemeğe katıldı.
EDİRNE NE KADAR TÜRK ŞEHRİ İSE O KADAR DA KÜRT VE ARAP ŞEHRİDİR
Şırnaklı işadamları ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı yemekte konuşan Bakan Zeybekçi, yaşanan siyasi ve ekonomik krizlere değerlendirerek, "İhanetler, başımıza ne geldiyse geldi. Yoksa bu vatanın her bir noktası Edirne'den Artvin'e kadar; Edirne ne kadar Türk şehri ise, bir o kadar da Kürt şehridir, bir o kadar da Arap şehridir. Şırnak da, Hakkari de, ne kadar Kürt şehri ise, bir o kadar da Türk şehridir, hepimizindir, hep beraberiz. Beraber olursak refahı paylaşırız, güzellikleri paylaşırız. Çok zengin bir memleketiz. Bu zenginliğimizin bir numarası kardeşliğimiz, huzurumuz, olmazsa olmazı istikrarımız. Eğer siyasi istikrar, huzur, ekonomik istikrarsızlık ve belirsizlik varsa, ne yapsanız boş. Hiçbir şey olmaz. Hiç kimse bir yere bir çöp bile dikmek istemez. Önce huzur ve kardeşlik. Sonra siyasi, sonra ekonomik istikrar, çünkü bunların biri olmasa diğeri de olmaz. Ama en başı huzur ve kardeşliktir. Allah huzur ve kardeşliğimizi bozmasın inşallah. Şunda emin olmanızı ve bütün kalbimle, varlığımla benliğimle söylüyorum; Bu memleketin evladı kandırılmış, dağa götürülmüş dahi olsa veya bu memleketin bir tek taşını kahramanca savunurken, mücadele ederken şehit dahi olsa, her ikisinin kaybı halinde ağlayan ana, bu vatanın anasıdır. Bu milletin anaları ağlar. Akan gözyaşı ana yüreğinin akan gözyaşıdır. Biz hiçbir şartta ve şekilde, sebebi ne olursa olsun, hiçbir ananın göz yaşının akmasını istemiyoruz" dedi.
EKONOMİK KRİZİ ÇIKARAMADILAR, SİYASİ KRİZİ ASLA ÇIKARAMAZLAR
Bakan Nihat Zeybekçi, barış, kardeşlik ve ekonomik istikrarın sağlanmasıyla birlikte Türkiye'nin dünyada sayılı ekonomiler arasında girdiğini söyledi. Birilerinin bu ülkede kriz çıkmasını, faizlerin yüselmesini istediğini belirten Bakan Zeybekçi, "İstiyorlar ki, bu ülkede ekonomik kriz çıksın, istiyorlar ki bu ülkede faizler yüzde 7 bin olsun geceliğine. İstiyorlar ki, bu ülkede yönetim dursun, istiyorlar ki insanlar işten çıksın, istiyorlar ki, bu ülkede esnaf alış-veriş yapamasın, istiyorlar ki bu ülkede faizler tavan yapsın, yatırım olmasın, enflasyon uçsun ve ekonomik anlamda o kan emiciler, bayram etsin. Yok. Bu ülke o günlerde değil. Bu ülke artık dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi. Devletin borçlanma yapısı anlamında, 28 Avrupa Birliği ekonomisi ülkenin, 257inden daha iyi durumda. Bu günlerde bu oluşturmaya çalıştıkları olumsuz hava, birilerinin son çırpınışlarıdır. Gezi olaylarında denediler, karşıdan saldırdılar bu millete, bu ülkeye, bu devlete, olmadı. Şimdi en dibinden, en yakınından denediler, yine olmadı. Asla ve asla olmayacak. Ekonomik kriz çıkaramadılar. Siyasi krizleri de asla ve asla çıkaramayacaklar" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından Şırnak Valisi Hasan İpek, Bakan Zeybekçi'ye Nuh'un Gemisi maketini hediye ettikten sonra kendi adını taşıyan ve Denizlili işadamlarının katkılarıyla donatılan Nihat Zeybekçi Konfeksiyon Atölyesi'nin açılışını yaptı. Kurdela kesim töreni öncesi Bakan Nihat Zeybekçi ve beraberindekiler, davul zurna eşliğinde halay çekti. Açılış sonrası atölyede dikiş makinalarında çalışan kadınlarla sohbet eden Bakan Zeybekçi, yapılan çılaşmalar hakında da bilgi aldı.

EK (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)