"76 MİLYONUN BİRBİRİ ÜZERİNDE HAKKI VAR”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ilçe ziyaretlerine Buldan ile devam etti. Buldan’da Bakan Zeybekci’ye Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli milletvekilleri Bilal Uçar ve Mehmet Yüksel, AK Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da eşlik etti. Buldan Çarşı Meydanı’nda halk oyunları ekipleri tarafından karşılanan Zeybekci vatandaşlarla da tek tek tokalaştı.
Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Zeybekci, 76 milyon vatandaşın birbiri üzerinde hakkı olduğunu söyledi. Zeybekci, “Bu bakanlık, valilik, başkanlık bizim değildir. Bunlar milletin hakkıdır. Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil. Milletin menfaatineyse o millete ait olan makamı hizmet için kullanır. Bazı makamları, 'Benim hakkımdı' demek, kimsenin haddine değildir. Hak millete aittir” dedi.
Zeybekci, Gezi olayları bahane edilerek olaylar çıkarıldığını da ileri sürerek, “Biz zannettik ki dertleri ağaçtı, yeşildi. Bunların tüm derdi bu millet bir adım atmasın. Başbakanımız Afrika’dan döndükten sonra miting yaptı. Bunlar gördüler ki pabuç pahalı, kuyruklarını bacaklarının arasında sıkıştırdıkları gibi kaçtılar. O olaylar sırasında onlarca yabancı uyruklu provokatör yakalandı ve sınır dışı edildi. Olaylar çıkmadan canlı yayın araçları kiralamışlar. Dünyaya, Türkiye karıştı diye haber yapacaklardı. Oyunları bozuldu” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Buldan Belediyesi ve Kaymakamlığı’nı da ziyaret eden Zeybekci, daha sonra muhtarlarla bir araya geldi.