EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Hakkari’de kurulacak dikiş atölyeleri ile bölgedeki genç kızları ve yöre insanını üretime katıp, çocuk gelinlerden işsizliğe kadar pek çok konuda sorunların çözümünde önemli rol oynacaklarını söyledi.
Bakan Nihat Zeybekci, yaptığı yazılı açıklamayla, Denizli İhracatçı Birlikleri’nin projesi kapsamında Hakkari, Şırnak ve Mardin’de açılacak olan dikiş kursları için gerekli makine, ekipman ve malzemenin ilk bölümünün yarın Hakkari’ye gönderileceğini duyurdu. Bu projenin yöre insanına, gençlerine “balık tutmayı öğreteceğini” vurgulayan Bakan Zeybekci, “Hakkari’ye gönderilecek malzemeler ile bir meşaleyi ateşleyeceğiz. Proje sayesinde Hakkari’de açılacak meslek edindirme kursları ile yöre insanımızın kollarına altın bilezik takacağız. Bu proje sayesinde, hem tekstil sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak, hem de işsizlik sorununun çözümüne destek olunacak” dedi.
Projenin sadece meslek edindirme ile sınırlı kalmayacağını belirten Bakan Zeybekci, “Bu proje bir sosyal sorumluluk projesidir. Proje çocuk gelinler probleminden işsizliğe kadar pek çok konuda sorunların çözümünde önemli rol oynayacak. Bölgeye yaptığım gezi ve incelemelerde sorunların başında işsizliğin ve nitelikli eleman eksikliğinin geldiğini görmüştüm. Bu proje ile bir taraftan bölgenin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilirken diğer taraftan çözüm sürecine önemli destek olacak. Proje sayesinde açılacak meslek edindirme kursları ile “kollarına altın bilezik takan' gençlerimiz, genç kızlarımız bölgeye yatırım yapmayı planlayan tekstil sanayicilerinin kafalarındaki nitelikli eleman sorununu ortadan kaldıracak” diye konuştu.
GÖNDERİLECEK MALZELER
Hakkari Halk Eğitim Merkezi’nde kurulacak dikiş atölyesi için gönderilecek malzemeler arasında 11 dikiş, 2 overlok, 1 reçme, 1 ilik, 1 düğme makinesi, 1 sanayi tipi ütü ve paskarası (buhar üretici), 1 dik bıçaklı kesim motoru, 1 pastal yapıştırma ütüsü, 500 kg çeşitli tiplerde boyalı ve baskılı penye kumaşı, kumaşlar için değişik renklerde dikiş ipliği yer alıyor.
BAKAN ZEYBEKCİ HAFTA SONUNU DENİZLİ’DE GEÇİRECEK
Hakkari’ye gönderilecek malzemeler için yarın saat 10.30’da Denizli Organize Sanayi Bölgesi önünde yapılacak törene katılacak olan Bakan Zeybekçi, hafta sonunu da burada geçirecek. Partisinin Eflatun Sokak’taki seçim koordinasyonu merkezinin açılışını da yapacak olan Bakan Zeybekci, saat 13.30’da Babadağ İlçesi’ne geçip, kaymakamlık ve belediyeyi ziyaret edip, halka seslenecek, muhtarlarla toplantı yapacak. Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu’nda 17.00’de balayacak Aydem PAÜ-Darüşşafaka Basketbol maçını da izleyecek olan Bakan Zeybekci, akşam ise Ege Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın Anemon Otel’deki gala yemeğine katılacak. Bakanı Zeybekci, Pazar günü ise Güney, Buldan ve Sarayköy ilçelerini ziyaret edecek.