Ferah IŞIK/ DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi girişinde yaptırılan ve inşaat halinde olan külliyenin ibadete açılacak bölümü için yapılan törene katıldı. Açılışı yapmayan Bakan Zeybekci, töreninin inşaatın bittiği zaman yapılmasını isteyip külliyenin ibadete açılan bölümünde teravih namazı kıldı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Yerleşkesi girişine yaptırılan ve inşaat halinde olan külliyenin ibadete açılan bölümünün açılış törenine katıldı. Bakan Zeybekci, yapımı tamamlanmayan külliyenin açılışının inşaatın bitiminden sonra yapılması gerektiğini, ibadete açılan zemin kattaki 2 bin 500 metrekarelik alan için tören düzenlenmesine gerek olmadığını söyledi. Bakan Zeybekci, bir süre ilahi dinledikten sonra beraberindeki Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ve kalabalık grupla ibadete açılan bölüme girerek teravih namazı kıldı.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, namaza girmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bakan Zeybekci, "Bu okunan güzel ezan eşliğinde ramazanımız mübarek olsun. Ramazanımız ülkemize milletimize huzur, sağlık, sıhhat ve kardeşlik getirsin inşallah. Bu ramazan öncelikle tabiki bütün islam alemine ve insanlığa barış getirsin, bütün islam coğrafyasında islam ülkelerinde bütün huzursuzlukların bitmesini, akan gözyaşının dinmesini, akan kanın durmasını, islam alemine birlik beraberlik getirmesini temenni ediyorum. Bugün ramazanımızın birinci günündeydik. Bugün bütün oruçlarımızın ve ibadetlerimizin kabul olmasını diliyorum tabiki öncelikle. Ramazan mübarek bir gün, ramazan her şeyi ile güzel bir ay on bir ayın sultanı inşallah bu sultana yakışır şekilde islam alemine inşallah barış ve huzur getirsin" dedi.

FOTOĞRAFLI