KIRIKKALE'de, Engelliler Haftası nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı'nda 18 engelliye, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın da katılımı ile temsili olarak 1 günlük askerlik eğitimi verildi, ardından yemin töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Bakan Yılmaz, "Bu vatan kimin dediğinde, işte bu vatan için ölmeyi aklına koymuş bunun için askere gelmiş kardeşlerimindir" dedi.
Kırıkkale Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, temsili askerlik yapan engellilere seslenirken, "Genelkurmay Başkanılğı'nın direktifleri doğrultusunda, silah altına alınmalarının mümkün olmadığı engelli vatandaşların bu hak ve ödevlerini sembolik olarak görevlerini yerine getirdiğini söyledi. Bu kapsamda engellilerin vatani görevini yerine getirmeleri konusunda Garnizon Komutanlığı'nca temsili askerlik uygulaması yapıldığını belirtirken, "Bu kutsal ocağın faaliyetlerine katıldınız. Kısa bir süre de olsa, tarihi zaferlerle dolu şanlı ve şerefli ordumuzun birer ferdi olmanın gururunu yaşadınız. Bu gurur size ömür boyu güç ve ışık versin" dedi.
Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise konuşmasında Genelkurmay Başkanlığı'nnın temsili askerliği görevinin güzel bir uygulama olduğunu belirtti. Kolat, "Jandarmanın 175'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir çok güzel çalışmaları var. Bunlardan bir tanesi de temsili askerlik. Engelliler Haftası olması nedeniyle bu dönem bu görev Jandarma Genel Komutanlığı'na verildi" dedi.
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise konuşmasında, feragat, fedakarlık, şefkat ve sevgi timsali annelerin Anneler Günü' kutladığını belirtti. Yılmaz, engelli çocuklarını, vatani ödevini yerine getirmesi için buraya getiren anne ve babaları kutladığını belirtirken, şöyle konuştu:
"Annelik fedakarlığın timsali, ama ikinci bir fedakarlığın timsali olan yerde askerlik görevi, eline silah alan vatandaş, vatan görevini yapmaktadır. Yemin sonrası bu vatan için can vermeye hazırım. Bu vatan için canım helal olsun demektir. Bunu yaparken elinde silahla bun bu vatanı koruyacağım. Bu vatan bağımsız olacak. Özgür olacak. Benim korduğum insanlar özgür bir ülkede yaşayacak. 'Bugün sıra bende, yaşarsam bende bağımsız bir ülkede yaşayacağım. Eğer bu yolda hayatımı verirsem işte o zaman da diyoruz ki, bunlar ölümsüz şehitlerdir. Asker olduğumuzda ölürsek de ölümsüz şehitler oluyoruz. Gideceğimiz yer cennettir, kalırsak da inşallah bu vatanı koruduğumuz için vatan görevini yapmış oluyoruz. Bu vatan kimin dediğinde işte bu vatan için ölmeyi aklına koymuş bunun için askere gelmiş kardeşlerimindir."
Engellilere terhis belgelerini, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İstanbul AKP Milletvekili Şirin Ünal. Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Celebi verdi.

EG(AY/İD) (FOTOĞRAFLI)