BİNGÖL, ()- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, 50 yataklı Genç ilçe Devlet Hastanesi'nin açılışını yaptı. Bakan Yılmaz, birilerinin yaptıkları hizmetleri engellemeye çalıştığını belirterek, "Türkiye'nin değişmesine, güçlenmesine daha fazla hizmet vermesine, dünyadaki itibarının artmasına birileri engel olmaya çalışıyor" dedi.

Genç İlçesi'nde yapımı tamamlanan 50 yataklı Devlet Hastanesi'nin açılışını yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, insan odaklı bir siyaset anlayışlarının olduğunu bu nedenle en büyük önceliklerinden birinin sağlık olduğunu söyledi. AK Parti’nin iktidara geldiği dönemi belli bir yaşın üstünde olan herkesin hatırladığını belirten Bakan Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:

"Geçmişte ne çilelerle sağlık hizmetlerinin alındığını, ne kadar zor bu işlerin gerçekleştiğini bir çok insan görmedi, tatmadı, yaşamadı. Fakat belli bir yaşın üstünde olanlar gayet iyi biliyorlar. Lütfen bunları yeni gençlerimize anlatalım her zaman böyle değildi maalesef. Geçtiğimiz günlerde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de açılışı yapıldı. Her gün 500 insanımız gidip diş tedavisi oluyor. Gelişmiş dediğimiz ülkelerde bile bu kadar kolay diş sağlığı hizmeti verilmiyor. Bu hastaneyi sordum az önce 'günde 300 kişiden fazla hasta geliyor' dediler. Solhan’da 50 yataklı hastaneyi bitirdik. Karlıova’da 50 yataklı hastaneyi bitirdik. Genç’te 50 yataklı hastaneyi bitirdik. Adaklı'da 20 yataklı hastanemiz bitti yakında onu da hizmete alacağız. Geride bir Kiğı kalıyor onu da programa aldık, parasını ayırdık, bu sene onun da ihalesini yapacağız. Bu şekilde Bingöl’de yenilenmemiş hiçbir sağlık tesisi kalmayacak. Bu yapılanlar halkımız için bunları biz devletimizin kaynaklarıyla yapıyoruz."

HİZMETLERİ ENGELLEMEK İSTİYORLAR

Birilerinin yaptıkları hizmetleri engellemeye çalıştığını  belirten Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Birileri bu hizmete engel olmak istiyor. Türkiye’nin değişmesine, güçlenmesine daha fazla hizmet vermesine, dünyadaki itibarının artmasına birileri engel olmaya çalışıyor. Fakat biz yolumuzdan dönmeyeceğiz. Biz kalkınmaya devam edeceğiz. Bir taraftan halkımızın refahını arttıracağız. Bir taraftan özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Eskiden olmayan hakları en geniş bir şekilde halkımıza tanıyacağız. Geçmişte çarçur edilen kaynaklar, geçmişte faize giden kaynaklar ranta giden kaynaklar, bugün halkımıza hizmet olarak gidiyor. Kim ne derse desin ha şu olamaz mı elbette insanın olduğu yerde hata olur. Eksiklikler olur haşa biz eksikliklerden uzak insanlar değiliz hepimiz beşeriz. Ama Allah rızası için bir önceki dönemle mukayese edin. Sizleri 11 Mart'ta Başbakanımız Bingöl’de olacak Bingöl’deki mitinge davet etmek isterim" diye konuştu. 

(GG/SSA) (FOTOGRAF)