MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, üniversiteden sınıf arkadaşı olan Fazıl Deniz'in babası 91 yaşındaki Ahmet Deniz'in Giresun'un Tirebolu ilçesindeki cenaze törenine katıldı.
Ede köyünde düzenlenen cenaze töreninde, Bakan Yılmaz’ın yanısıra Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, siyasi parti temsilcileri, ailenin yakınları ve vatandaşlar da hazır bulundu. Cenaze, Cuma namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verildi.
Cenazenin ardından Giresun’a dönen Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile birlikte öğle yemeği yedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, yemeğin ardından Giresun GİRSAN Silah Fabrikası'nı gezerek çalışanlarla sohbet etti, yetkililerden bilgi aldı. Fabrika sahibi Murat Cürgül, bakana tabanca hediye etti.
Ziyaret sonrası fabrika çıkışında açıklamalarda bulunan Bakan Yılmaz, “Milli piyade tüfeğimiz Makine Kimya Endüstrisi ana yükleniciliğinde tamamlandı. Bütün kriterleri tamamlanmış silahın yatırım kriterlerini sağlayan özel firmalar tarafından da üretilmesi için bir karar oluşturma aşamasındayız. Kim üretme kapasitesine, yeteneğine sahipse, o yatırımı yapmışsa Türkiye’de üretme izni vereceğiz”dedi.
Bakan Yılmaz, bir gazetecinin ‘Çin ile füze anlaşmasındaki son nokta nedir?’ sorusunu da, “Yapılan anlaşma devam ediyor. Hiçbir sıkıntı yok. Türkiye için en doğrusu, en iyisi ne ise o olur” diyerek yanıtladı.