Aziz ÖNAL/ BİNGÖL, () - BİNGÖL'de belediyenin düzenlediği iftarda vatandaşlara yemek dağıtan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, halkın 12'inci Cumhurbaşkan olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seçeceğini belirterek, "Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı daha farklı bir şekilde devam edecek. Çünkü artık doğrudan halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olacak. Halkın iradesi daha ağırlıklı bir şekilde yönetime yansımış olacak. Sadece bu seçimde değil, bundan sonra ki seçimlerde de bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız" dedi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, seçim bölgesi Bingöl'de belediyenin Ankara Büyükşehir Belediyesi İlk ve Ortaokulu bahçesinde düzenlediği iftara katıldı. İftara katılanlara yemek dağıtan Bakan Yılmaz, ramazan ayının Bingöl'de çok güzel geçtiğini söyledi. Ak Parti olarak Cumhurbaşkanı adaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu hatırlatan Bakan Yılmaz, Erdoğan'ın bütün kademelerden geçtiğini söyledi.
Erdoğan'ın hep milletle bugünlere geldiğini ifade eden Bakan Cevdet Yılmaz, "Bugünden sonrada inşallah milletin doğrudan seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak biz inanıyoruz ki milletimize, ülkemize hizmet etmeye devam edecek. Bu seçime halkın doğrudan katılması son derece önemli. Geçmişte hep krizler yaşandı cumhurbaşkanlığı seçiminde. Bir takım vesayetçi sistem devreye girdi. Hep ülkemiz bunun bedellerini ödemek zorunda kaldı. Sosyal ve siyasal olarak bedenler ödemek zorunda kaldık, ama bu kez çok şükür öyle bir sorumuz yok. 3 aday var seçime gidiliyor ve halkımız tercihini sandıklarda ortaya koyacak. Biz inanıyoruz ki ilk turda halkımız büyük bir destekle teveccühle 12'inci Cumhurbaşkanı olarak sayın Başbakanımızı belirleyecek. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı daha farklı bir şekilde devam edecek. Çünkü artık doğrudan halkın seçtiği Cumhurbaşkanı olacak. Halkın iradesi daha ağırlıklı bir şekilde yönetime yansımış olacak. Sadece bu seçimde değil, bundan sonra ki seçimlerde de bu heyecanı hep birlikte yaşayacağız" dedi.
Bu seçimlerde yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının da oy kullanacağını söyleyen Bakan Yılmaz, "Bu da gerçekten çok önemli bir yenilik. Dünyanın dört bir yanında vatandaşlarımız bu seçimde gidip oylarını kullanmış olacaklar. Hem o vatandaşlarımızın vatandaşlık haklarını kullanmanın önü açılacak, hem de siyaset kurumu artık dış dünyada yaşayan vatandaşlarımıza karşı çok daha duyarlı hale gelmiş olacak. Tabi Bingöl'de de huzur güven içinde bir seçim geçireceğimize yürekten inanıyorum. Bingöl halkı bu tür kritik anlarda hep en önde olmuş bir halktır. Bingöl seçmeninin bu seçimde de sayın Başbakanımıza, sayın Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok büyük bir destek göstereceğine inanıyorum. Sadece bizim partimizin tabanındaki insanların değil, birçok partinin tabanındaki Bingöllü hemşerimizin de Başbakanımıza ayrı bir muhabbet duyduğunu ben yakinen biliyorum. Bunun da ben bu seçimlerde sandığa güçlü bir şekilde yansıyacağına inanıyorum. İnşallah Bingöl yine en önde olan illerden olacak. Bu seçim şimdiden ülkemize, milletimize hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI