Aziz ÖNAL/ BİNGÖL, () - KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, son dönemlerde 75 şehit yakınının devlet memuru olarak işe yerleştirildiğini söyledi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün şehit ve gazi ailelerine verdiği iftara katıldı. Hükümet olarak imkanlar nispetinde şehit yakınları ve gazilere destek olacaklarını ifade eden Bakan Yılmaz, son dönemde şehit yakınlarından 75 kişinin devlet memuru olarak işe yerleştirildiğini söyledi. Yılmaz, "Gerçekten çok sevindirici rakamlar. 75 arkadaşımız devlet memuru olarak işe yerleştiler. Onlara da huzurlarınızda hayırlı olsun diyorum. Diğer arkadaşlarımızla ilgili dosyalarda hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde ilave dosyalarda gönderilecek. O arkadaşlarımızı da inşallah hayırlısıyla kısmet olur. Onlarda bu haklardan istifade ederler" dedi.
Şehit yakınları ve gazilere yönelik hizmetlerin devam edeceğini söyleyen Bakan Cevdet Yılmaz, "Şehit yakınlarımız başımızın tacı. Onların o fedakarlıklarına bizim karşılık vermemiz mümkün değildir. Onun yerini doldurmamız mümkün değildir, ama en azından duygumuzu göstermek, sahiplenmemizi göstermek anlamında onlara hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben bu vesileyle geçmişten bugüne, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Şehit yakınlarına tekrar tekrar saygılarımızı sunuyorum. Gazi yakınlarına aynı şekilde. Hakkın rahmetine kavuşmuş olanlara huzurlarınızda Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayanlara uzun ömür, sağlık, afiyet diliyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI