Halit YILMAZ/ SORGUN,(Yozgat),() - YOZGAT'ta konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye’de Cumhurbaşkanını dinlemişler, başbakanı dinlediler, bakanları dinlediler. Bu kardeşinizi Yozgat’tan çıkıp Kayseri’den milletvekili olan bu kardeşinizi terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 2,5 yıldan beri resmi olarak dinlemişler. Niçin dinliyorsunuz. Soruyorum. Sahibi yok şimdi. Soruyoruz kimse ben dinlemedim diyor. Ama dinlemişler yargı kararı var” dedi.
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, parti çalışmaları kapsamında Yozgat’ın Sorgun ilçesine geldi. Partisinin Sorgun Belediye Başkan Adayı Ahmet Şimşek’in seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Yıldız, burada toplanan vatandaşlara seslendi. Bakan Taner Yıldız, 17 Aralık’tan sonra Türkiye’de büyük oyunlar oynanmaya başlandığını belirterek, "Şimdi sorunun sahibi yok. Bunu kim yaptı diyoruz herkes diyor ki ben yapmadım diyor. Peki bu zarar nerden çıktı. 120 milyar dolar ölçülebilir zarar oldu Türkiye’de. Yazık günah değil mi biz Yozgat’a 6 katrilyon yatırım yapmışız. Bir bunun kadar daha yatırım yapsak iyi olmaz mıydı? Türkiye’nin kaynaklarını Türkiye’de elde edilen bütün zenginlikleri biz liderimize aktarıyoruz. Biz yapılan son genel seçimlerde her seçmenin yüzde 50’sinin Ak Parti'ye oy vermesiyle seçim kazandık. Bu şu demek; Diğer yüzde 50’si ise Ak Parti dememiş. Olabilir saygımız var. Peki biz hizmeti kime götürüyoruz. Yüzde 100’üne götürüyoruz değil mi? 77 milyona götürüyoruz. Yani sizin seçtiğiniz Ak Parti ülkenin bütünü için hizmet etmek zorunda. Biz yanlış yaparsak zayıflarız. İnşallah milletimizin tamamına hizmet götürmeye devam edeceğiz. Biz Allah’ın izniyle sizden aldığımız bu gücü başkasına devretmeyiz. Bir MHP’li kardeşimin kalkıp’ta MHP’ye oy kullanmasını saygıyla görürüz. Öyle inanmışız. Ama şunu saygıyla karşılamam. AK Partiye oy vermeyin de kime oy verirseniz verin diye bir politika olmaz" dedi. 
"Bu seçim 30 Mart akşamı sadece Ahmet Şimşek başkanı seçmek değil, yalnızca Yozgat’ı seçimi değil, Türkiye’de siyasi istikrarın Ak Parti'ye karşı olanların muvaffak olamayacağı Ak Parti siyasetinnin ve istikrarın devam edeceği bir seçim" diyen Bakan Yıldız sözlerine şöyle devam etti: "O yüzden oylarınız bu kadar önemli. Şimdi her birimizin hataları, kusurları olabilir. Hata ve günahlar insanlar için. Önemli olan bunu devletin aleyhine kullanmadan bizim devletimiz için milletimiz için gece gündüz demeden koşturmaktır. Bize düşen görev budur. Bakın 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 2001 kriz vardı biliyorsunuz. Dünya toz pembeydi aslında. Türkiye’de sıkıntı bardağı dolmuştu. Türkiye 232 milyar dolar ölçülebilir zarar görmüştü. Türkiye’nin gayri safi yurt içi hasılası yani varlıkları o kadardı. Yani bir Türkiye kadar gitti. Bakın 2001 yılı Türkiye’yi 10 yılını alıp geri götürmüştür. Bir ülkede memur maaşlarını vermesek ne olur diyenler vardı. Milletvekili ve bakanlar çıkmıştı. Ülke bu haldeydi. Ülke 3 katına çıktı 12 yılda. Ne oldu biz bir yerde gömümü bulduk. Ne oldu da zenginleşti bu ülke. Hayır en önemli kaynağını insan kaynağını başta Recep Tayyip Erdoğan’ı bulduk. Siz şimdi içinizi gücünüzü bırakacaksınız. 16 Aralığa kadar iyi olan Recep Tayyip Erdoğan’ı 17 Aralık’ta kötüleyeceksiniz. Şimdi ben onlara diyorum; Ne oldu kardeşim başınıza tuğla mı düştü. 11 yıldır iyi olan insan birden birden nasıl kötü oldu. Böyle bir şey olur mu böyle bir şey düşünülebilir mi. Onların başına taş düşmesin ama sizlerin oylarıyla herkes aklını başına alsın." 
BENİ 2,5 YILDAN BERİ RESMİ OLARAK DİNLEMİŞLER
Resmi olarak dinlendiğini söyleyen Bakan Taner Yıldız, "Türkiye’de Cumhurbaşkanını dinlemişler, başbakanı dinlediler, bakanları dinlediler. Bu kardeşinizi Yozgat’tan çıkıp Kayseri’den milletvekili olan bu kardeşinizi terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle 2,5 yıldan beri resmi olarak dinlemişler. Niçin dinliyorsunuz. Soruyorum. Sahibi yok şimdi. Soruyoruz kimse ben dinlemedim diyor. Ama dinlemişler yargı kararı var. Emniyet kararı var hepsi var. Şimdi ben Başbakanımızla bir mesele konuşuyorum. Bunu dinleyip de ne yapacaksın. Geçen yıl 27 ayrı ülkeye 40 ayrı sefer yapmışız. Devlet başkanlarıyla görüşmüşüz, hükümet başkanlarıyla görüşmüşüz, aynı zamanda bakan arkadaşlarımızla görüşmüşüz. Siz bu dinlediklerinizi kapı komşunuza mı vereceksiniz. Yok hayır bunları daha uzaklara vereceksiniz. Belli bu, Peki bunun adı casusluk değil de ne. Ben bakan olarak dinleniyorum. Ben bakan olarak bu ülkenin müzakeresini yapıyorum. Bir sentin 400 milyona dolara karşılık geldiği projelere imza atıyorum. Biz o parayı Türkiye’ye kazandırmak için belki de günde 10 kez pazarlık ediyoruz. Siz şimdi bunu dinleyipte karşı tarafa verip vermeyeceğinizi nereden bileceğim. Herhalde bunları koleksiyon yapmak için dinlemediniz. Türkiye’de bu oyunlara hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

HY (RT) FOTOĞRAFLI