Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, dün itibariyle enerji tüketiminde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekorunun kırılarak, 818 milyon kilovatsaatlik enerji tüketildiğini açıkladı.
Akdeniz Elektrik Bölge Dağıtım Toplantısı'na katılmak üzere Antalya'ya gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret etti. Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Bakan Yıldız'a, Vali Öztürk tarafından Döşemealtı halısı hediye edildi.
Ziyarette konuşan Bakan Yıldız, Türkiye genelinde dün 818 milyon kilovatsaatlik enerji tüketimi olduğunu ve bunun Türkiye Cumhuriyeti tarihinin rekoru olduğunu söyledi. Bu tüketimin birçok ülkenin 3-4 aylık tüketimine denk geldiğini aktaran Bakan Yıldız, "Çok nadirdir 40 bin megavatın üzerine çıktık. Türkiye'nin kurulu gücü 66 bin megavat civarında. Enerjide 5-6 bin megavatlar civarında arz fazlamız var. Bir sıkıntımız yok. Önemli olan bunların dağıtımı, iletimiyle alakalı; bizatihi yerinde bu hizmetlerin aynı anda görülüp görülmediğiyle alakalı konulardır. Çalışmalarımız da bu yöndedir. Yoksa ürettiğimiz tükettiğimizden daha fazla olmuştur" dedi.
Geçen ay irili ufaklı 25 santralin devreye alındığını aktaran Bakan Yıldız, "Pazar gününü devre dışı bırakırsak hemen hemen her gün bir santral devreye almak anlamına geliyor. Bu açıdan özel sektör ve yatırımcılarımızla işbirliğimiz sürüyor. Şu anda da çok memnunuz. 2023 hedeflerini yakalamak için yapacak çok şey var. Hiçbir yatırım, hiçbir arz fazlası bizde rehavete neden olmaz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI