Nezir GÜNEŞ-Kadir ÜRÜNDÜ/ MARDİN, () - ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatları ile ilgili olarak yapılan eleştirilere Mardin’den cevap verdi. Doğalgaz fiyatlarının, 2008 yılı Kasım ayındaki fiyatlarından daha düşük olduğunu belirten Bakan Yıldız, Mardin’de partisinin seçim çalışmalarına katıldı.
Eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Vejdi Kahraman ile birlikte esnaf ziyareti yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mardin'deki belediye başkan adayları için halktan destek istedi. Mardin Belediyesi eski Başkanı Metin Pamukçu'nun babası Orhan Pamukçu'nun önceki gün vefatı dolayısıyla taziye ziyaretinde bulunan Bakan Yıldız, aile bireylerine başsağlığı diledi.
Taziye ziyaretinden sonra Mardin Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Yıldız burada yaptığı konuşmada, doğalgaz maliyetlerinin, satış fiyatının üzerinde olduğunu belirterek, su, rüzgar, güneş, jeotermal ve yerli kömür gibi kaynakların daha çok harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi. En yerli kaynağın şu anda enerji verimliliği ve tasarruf olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, "O yüzden doğalgaz ile ilgili zaman zaman vatandaşımızın, zaman zaman da yöneticilerimizin gözünden kaçan önemli bir noktayı söylemek istiyorum. Doğalgazın şu anki fiyatları, 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından daha düşüktür. Üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen şu anda doğalgaz fiyatları Türk Lirasi bazında daha düşüktür" dedi.
Bir gazetecinin kaçak elektrik kullanımına ilişkin sorusu üzerine Bakan Yıldız, "Hem kul hakkı, hem de devlet hakkı olduğunu söylüyorsun, bir yandan da yüzde 80 oranında bir kayıp, kaçaktan bahsediyoruz. Ben bu konuda vatandaşların daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Özel sektör, tabi ki bu tahsilatını yapmak ve hizmet götürmek zorundadır. Zaman zaman Mardin ve çevresinde abone olanların talep ettikleri gücün 3-4 katını enerji olarak veriyoruz, ama bunun da bir sınırı olmasına inanıyorum" diye cevapladı. 
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Vejdi Kahraman’ın onuruna verdiği yemeğe katılan Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmasında dinlenmeler konusuna dikkat çekti. Dinlenmelerin vatandaşlar arasında espri konusu haline geldiğini belirten Bakan Yıldız, kendisinin yasadışı bir terör örgütü listesine dahil edilerek 2,5 yıl boyunca dinlendiğini hatırlatarak, "Bana, '3 yıldan beri dinleniyorsun, ama çok yorgun gözüküyorsun' esprisini yapıyorlar. Türkiye bir kaydedenler kulübüne dönüşmüş durumda. Öyle ki çok fazla tesis açıldı, ama dinlenme tesislerinin daha fazla açıldığını görüyoruz. Bu Türkiye adına mahcubiyet verici bir durumdur. Sadece 2013’de 27 ülkede 40’a yakın sefer yapmışız. Bizim konuştuğumuz her şey dinleniyor. Ne adına dinliyorlar acaba, bir örgüte üye midir? diye. Bunun adı casusluktur" diye konuştu.

NG,KÜ (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)